Moeizame zege Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball op Apollo

13 oktober 2019

Zeeuw & Zeeuw heeft zaterdag Apollo Amsterdam ternauwernood van zich afgeschud. Pas in het laatste kwart werd de winst veiliggesteld: 61-70. 

Na twee lekkere thuiswedstrijden, waarvan één de daverende stunt tegen Donar Groningen, is het in Amsterdam al snel duidelijk, dat het een moeizame avond zal worden. De vijftig meegereisde Feyenoordsupporters zien hun ploeg in de openingsminuten veel kansen missen. Pas na een paar minuten komen de Rotterdammers enigszins los, met acties van Keyshawn Woods en een dunk van Austin Lawton. Het eerste kwart eindigt met 13-19. 

Foto: Luka de Kruijf

Feyenoord loopt in de eerste minuten van het tweede kwart uit naar 17-27. Zeeuw & Zeeuw verzuimt echter meer kansen te verzilveren. Bij Quentin Snider, afgelopen dinsdag nog goed voor 28 punten, vallen de schoten vanavond nauwelijks. 

Enkele lange spelonderbrekingen zuigen bovendien alle tempo uit de wedstrijd. Apollo lijkt daar juist van te profiteren. Vlak voor rust snoept Dexter Hope in een mum van tijd vijf punten af van de toch al fragiele voorsprong. Ruststand: 29-33. 

Na rust legt Apollo de bezoekers op de pijnbank. Jesse Markusse opent namens de Amsterdammers het derde kwart met een driepunter. Daarna volgen sterke inside acties van opnieuw Markusse en Berend Weijs. De bezoekers blijven hard werken, maar zij hebben duidelijk moeite om de gevarieerde aanvallen van Apollo af te stoppen. Na drie kwarten spelen staat het 54-50. 

Foto: Luka de Kruijf

In het slotkwart stelt Zeeuw & Zeeuw orde op zaken. Lawton en Snider zijn een stuk trefzekerder dan eerder in de wedstrijd, waarna Mack Bruining met een driepunter de stand gelijk trekt: 57-57. Onder leiding van Woods en Jeroen van der List lopen de Feyenoorders weer uit. Snider deelt daarna met een driepunter een dreun uit aan Apollo. Hij brengt de score met nog vier minuten op de klok op 59-65. 

In de laatste minuten zet de thuisploeg nog alles op alles om terug te komen, maar Zeeuw & Zeeuw timmert de verdediging potdicht. Alleen Markusse scoort nog één keer. Van der List en Snider zetten de eindstand op 61-70. 

Met twee winstpartijen op zak, richt Feyenoord Basketball het vizier op de thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden, aanstaande zaterdag om 19:45 uur. Er wordt een uitverkocht huis en dus kolkend Topsportcentrum verwacht. Bestel dus snel uw kaarten via www.rotterdambasketbal.nl/tickets, mocht u die nog niet hebben. Tot zaterdag!

In beeld