Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball gaat voor derde winst op rij

17 oktober 2019

Met twee gewonnen wedstrijden op zak treedt Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball zaterdagavond aan tegen Aris Leeuwarden. Gaan de Feyenoorders tegen de Friezen de derde zege op rij boeken? 

Gebaseerd op de uitslagen van beide teams, lijkt de thuisploeg de grootste kans op winst te hebben. Vorige week werd gewonnen van Donar Groningen, waarna in Amsterdam Apollo werd verslagen. Resultaat: Feyenoord staat voorlopig derde op de ranglijst in het nog prille seizoen. 

Aris heeft één winst achter haar naam staan: een reglementaire 20-0 overwinning op Zorg en Zekerheid Leiden. De op 12 oktober gespeelde wedstrijd werd aanvankelijk gewonnen door Leiden, maar kwam uiteindelijk toch op naam van de Friezen te staan. De Leidenaren hadden namelijk een niet-speelgerechtigde speler opgesteld. Aris verloor de overige drie wedstrijden die het tot nu toe speelde. 

Toch moet Zeeuw & Zeeuw waken voor hoogmoed. Iets waar Austin Lawton, die dit seizoen belangrijk is met zijn rebounds en shot blocks, ook voor waarschuwde. “We have to stay level-headed”, zei hij. De Feyenoorders hebben deze week in alle rust kunnen werken aan het optimaliseren van de tactiek en fysiek herstel na de vechtwedstrijd tegen Apollo. 

Aris heeft wel de tegenvaller dat het met twee geblesseerden te maken heeft. Craig Osaikwhuwhumwan liep een polsblessure op in de openingswedstrijd tegen Heroes Den Bosch en zit nog wel even in de lappenmand. De Poolse guard Andrzej Mazurczak miste de eerste wedstrijden, maar speelde woensdag wel weer tegen Landstede Hammers Zwolle, waarvan Aris overigens met 103-62 verloor. 

Feyenoordcoach Toon van Helfteren beschikt over een fitte ploeg, die bol staat van gretigheid. De uitspraak van Lawton zegt genoeg: “There’s not another group of guys that I rather go to work with each day than these fellas.” Ja, met de teamgeest zit het wel goed. 

Komt u Feyenoord Basketball de wind in de rug geven? U zou zeker niet de enige zijn! Zeeuw & Zeeuw is wedstrijdsponsor en heeft vele klanten en relaties uitgenodigd. De losse kaartverkoop gaat ook hard. Mocht u dus nog geen kaarten hebben, bestel deze dan snel via www.rotterdambasketbal.nl/tickets. Op het moment van schrijven zijn er nog slechts 250 te koop, dus twijfel niet te lang. De wedstrijd begint om 19:45 uur, maar u kunt de zaal al in vanaf 19:00 uur. Tot zaterdag!

In beeld