Dominant Feyenoord Basketball wint van Aris Leeuwarden

20 oktober 2019

De derde zege op rij is binnen voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. In eigen huis werd Aris Leeuwarden verschalkt: 98-62. 

De Rotterdammers willen ook vanavond laten zien, dat zij zich continu ontwikkelen. In de achterliggende wedstrijden bleek al dat het met de teamgeest goed zit. De wedstrijd tegen Apollo (61-70 winst) verliep echter stroef. Om aangehaakt te blijven bij de traditionele top vier moet vanavond gewonnen worden. 

De tot aan de nok gevulde Topsportcentrum is daarbij een welkome ondersteuning. De hoofd- en wedstrijdsponsor Zeeuw & Zeeuw heeft een flink deel van haar klanten en relaties enthousiast gekregen om naar de wedstrijd te komen. De 1.800 toeschouwers laten zich vanaf de start van de wedstrijd flink horen, mede door vol energie gebruik te maken van de uitgedeelde klappers. 

Foto: Luka de Kruijf

Feyenoord is op volle sterkte, maar de bezoekers kampen met blessureleed. Drie belangrijke spelers moeten geblesseerd toekijken: Arunas Makalauskas, Andrzej Mazurczak en Craig Osaikhwuwuomwan. 

Het blijkt een fikse aderlating voor de Friezen. Op de openingsscore van Samuel Idowu na, staat de ploeg de hele wedstrijd achter. De Brits/Amerikaanse Idowu laat echter in het eerste kwart al wel zijn visitekaartje achter. Hij wint de sprongbal en weet daaruit ook te scoren. Hij krijgt in de eerste minuut nog eens twee grote scoringskansen, die hij deels zelf uit een aanvallende rebound creëert. Zeeuw & Zeeuw is gewaarschuwd: het moet de verdediging dichttimmeren. 

Feyenoord neemt daarna dankzij verzorgd aanvalsspel snel de leiding over. Vooral Austin Lawton maakt vanaf de start een gretige indruk. Het is zijn doel om beste ‘shot blocker’ van de competitie te worden. Dit zet hij vanavond opnieuw kracht bij met spectaculaire verdedigende acties. De oh’s en ah’s vanuit het publiek vallen hem ten deel. Het eerste kwart eindigt met 14-24. 

In het tweede kwart gaat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball nog makkelijker spelen. Lawton laat zich nu ook aanvallend goed zien. De Amerikaan komt uiteindelijk op 18 punten en acht rebounds. Ook Jeroen van der List laat zich gelden. Met 19 punten wordt hij topscorer bij zijn team. Hij pakt daarnaast ook nog eens zeven rebounds. Mack Bruining (11p) bekroont een sterk tweede kwart met twee driepunters, waarvan een gelukkige maar heerlijke ‘buzzer beater’. Aris is al voor rust gedubbeld: 51-25. 

De bezoekers proberen in het derde kwart nog een vuist te maken. Zij krijgen echter de wind van voren van de thuisploeg, die gesteund wordt door het publiek. Samuel Idowu blijft het de Rotterdamse defensie lastig maken. Onvermoeibaar gaat hij door met scoren. In de slotminuut zet hij met een harde dunk de kers op de taart van zijn optreden. Idowu wordt topscorer van de wedstrijd met 29 punten en twaalf rebounds. 

Foto: Luka de Kruijf

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball loopt via 81-45 uit naar een 98-62 overwinning. Zeeuw & Zeeuw houdt in puntenaantal gelijke tred met Groningen en Leiden; op basis van onderling resultaat vertaalt zich dat naar de vierde plek op de ranglijst. 

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 27 oktober om 14:30 uur tegen Den Helder Suns. Opnieuw een must win voor de ploeg van Toon van Helfteren. Kom naar het Topsportcentrum en geef Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball rugwind. Bestel uw kaarten via www.rotterdambasketbal.nl/tickets. Tot de 27e!

In beeld