Wordt Den Helder Suns de volgende prooi van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord?

24 oktober 2019

Al vroeg in het seizoen presteren de Rotterdammers goed. De ploeg staat vierde in de competitie door winst op Donar Groningen, Apollo Amsterdam en Aris Leeuwarden. Aankomende zondag om 14:30 uur speelt Feyenoord Basketball thuis tegen Den Helder Suns. 

Voor Zeeuw & Zeeuw lonkt zelfs de top drie. De nummers één en twee (Den Bosch en Zwolle) behaalden beide acht punten en zij spelen dit weekend tegen elkaar. Als Feyenoord wint, zal het in punten gelijk komen te staan met één van deze twee ploegen. 

Tegen Den Helder Suns moet het vol aan de bak. In de voorbereiding werd met 69-73 verloren. De ploeg van Toon van Helfteren was toen nog niet op volle sterkte, maar dat gold ook voor Suns. 

Foto: Luka de Kruijf

Hecht en in vorm 

De Rotterdammers zijn in de openingsfase van het seizoen opmerkelijk snel naar elkaar toe gegroeid. “We weten al bijna zonder te kijken van elkaar waar we lopen”, zei Willem Brandwijk afgelopen zaterdag, na afloop van de 98-62 winst op Aris. Van Helfteren beschreef het zelfs als “bijna beangstigend, zo goed als we af en toe spelen.” 

Het helpt natuurlijk, dat een aantal spelers goed in vorm is. Quentin Snider is gemiddeld goed voor 19 punten per wedstrijd, op de voet gevolgd door Keyshawn Woods (17p) en Jeroen van der List (16p). 

De schotpercentages gaan door het dak. Laatstgenoemde scoorde zaterdag al zijn driepunters (drie stuks) en staat nu op een gemiddeld driepunterspercentage van 57,2%. Keyshawn Woods en Mack Bruining zitten beiden op een eveneens indrukwekkende 52,9%. 

Inside benutten de lange mannen van Zeeuw & Zeeuw, Willem Brandwijk, Austin Lawton en Jeroen Van der List, twee derde van hun schotpogingen. Vooralsnog prachtige cijfers dus. 

Oppassen voor Suns 

Goede sfeer: check. Solide statistieken: check. Even winnen van Den Helder Suns? Allesbehalve vanzelfsprekend. De Heldenaren wonnen twee van de vijf wedstrijden en beschikken over een gebalanceerde, talentvolle selectie. De twee Amerikanen alleen al, Josh Willams en Michael Miller, zijn samen goed voor ongeveer 28 punten per wedstrijd. 

De thuisploeg moet daarnaast oppassen voor de Nederlanders Boyd van der Vuurst, Nino Gorissen en Yarick Brussen. Laatstgenoemde is topspcorer bij Suns met gemiddeld 16 punten per wedstrijd. 

De vraag is natuurlijk: ga jij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball naar de vierde zege op rij toe schreeuwen? Jouw steun geeft de spelers echt iets extra’s. Bestel via deze link dus snel je kaarten!

In beeld