Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball klimt naar tweede plek

27 oktober 2019

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball heeft zondagmiddag de tweede plaats in de Dutch Basketball League bemachtigd. De Rotterdammers moesten één kwart tegenstand dulden van Den Helder Suns. In het tweede kwart werd de basis gelegd voor de 91-71 overwinning. 

De wedstrijd start op het familievriendelijke tijdstip van 14.30 uur en wordt gespeeld in een echte Halloween ambiance. Dit zorgt helaas niet voor de juiste scherpte bij de thuisploeg. De bezoekers zijn wel direct bij de les. De Heldenaren zetten een strakke verdediging neer, waardoor Zeeuw & Zeeuw in de eerste minuten amper tot scoren komt. Suns loopt uit naar 8-18. 

Foto: Luka de Kruijf

Feyenoord is dan wakker geschud. Coen Stolk (14 punten in totaal) knalt een driepunter raak, gevolgd door een lay-up. Daarna laat Raidell de Pree (negen punten) zijn vliegkunsten zien, door een alley-oop pass van Keyshawn Woods af te dunken. In de slotseconde van het eerste kwart brengt diezelfde De Pree vervolgens met een driepunter Zeeuw & Zeeuw langszij: 18-18. 

In het tweede kwart gaan vooral Stolk en De Pree lekker door met scoren. Namens Suns houden Yarick Brussen, Nino Gorissen en Thibault Vanderhaegen de stand ongeveer gelijk. Pas in de laatste minuten neemt Zeeuw & Zeeuw afstand van de bezoekers. Er wordt gerust met 42-33. 

Foto: Luka de Kruijf

De Rotterdammers raken in het derde kwart langzaam maar zeker buiten bereik van de bezoekers. In deze periode bemoeit bijna iedereen in een rood-wit shirt zich met de score. Ook verdedigend gaat bijna alles goed. Suns maakt dit kwart slechts dertien punten. Het kan voor Feyenoord Basketball niet meer misgaan: 71-46. 

In het slotkwart loopt Zeeuw & Zeeuw nog uit naar 31 punten, vooral dankzij driepunters van Michael Kok en sterke inside acties van Jeroen van der List. Laatstgenoemde wordt met 23 punten topscorer van de wedstrijd. 

Den Helder Suns vormt daarna geen bedreiging meer, maar door te blijven strijden winnen de bezoekers wel het slotkwart (20-28). Brussen wordt met 21 punten topscorer aan Helderse kant, op de voet gevolgd door Vanderhaegen met achttien punten. 

Van de vijf wedstrijden speelde Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball er vier thuis. De volgende test wordt om de zegereeks ook in uitwedstrijden voor te zetten: komende zaterdag in Weert, de week erna in Groningen. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 17 november om 14.30 uur tegen Heroes Den Bosch. Uiteraard verwelkomen we u dan graag weer in het Topsportcentrum. Tickets bestelt u hier.

In beeld