Zeeuw & Zeeuw Feyenoord wint van BAL

3 november 2019

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball heeft zaterdagavond voor de vijfde keer op rij gewonnen. In Weert wonnen de Feyenoorders met 69-82 van Basketball Academie Limburg. 

Tekst: Mark Vrolijk

De wedstrijd in Weert is pas de tweede uitwedstrijd voor de Rotterdammers. Drie van de vier voorgaande winsten werden thuis behaald. Tegen BAL willen de Feyenoorders laten zien dat zij ook uit kunnen winnen. Niemand rekent er op dat het makkelijk wordt, mede gezien het resultaat in de oefencampagne (48-54). 

De thuisploeg, die Robin van Heukelom moet missen, heeft in het eerste kwart de overhand. De Amerikaan Trey Burch-Manning, vanavond goed voor 19 punten, heeft er al snel een driepunter in zitten. Zeeuw & Zeeuw forceert zelf te veel schoten. Bij 17-10 komt Michael Kok het veld in. Hij knalt er vrij direct een driepunter in; een kwaliteit die hij ook in voorgaande wedstrijden liet zien. Toch kan ook hij niet voorkomen dat BAL het eerste kwart met 23-15 wint. 

Foto: Luka de Kruijf

Het tweede kwart is nog maar net begonnen, als Roel van Overbeek met een bommetje de stand op 26-15 zet. De Rotterdammers blijven echter rustig. Dankzij goed verdedigend werk, kan BAL pas na zes minuten weer scoren. Er wordt aanvallend veel meer samengespeeld wat tevens leidt tot minder geforceerde schoten. Quentin Snider verzorgt dit kwart de helft van de Rotterdamse puntenproductie. Hij wordt vanavond topscorer met 22 punten. Ruststand: 37-38. 

Na rust loopt Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball langzaam maar zeker uit. Vooral dankzij Woods, die vanavond op 21 punten komt. In de slotseconden van het derde kwart bekroont hij zijn uitstekende optreden eerst met een steal. Daarna soleert hij naar de overkant en dunkt de Rotterdammers in de zoemer naar een 48-62 voorsprong. 

Foto: Luka de Kruijf

Bij 50-70 en nog zes minuten te gaan lijkt de wedstrijd gespeeld, maar BAL knokt zich binnen twee minuten terug: 64-70. Ook nu blijven de Feyenoorders koelbloedig. Eén iemand in het bijzonder lijkt ijswater te hebben gedronken: Mack Bruining. De 22-jarige guard miste tot nu een aantal afstandsschoten, maar boort nu met twee driepunters de Limburgse hoop de grond in: 64-76. 

Teamgenoot Austin Lawton neemt in de verdediging het voortouw door een poging van Van Overbeek te blokken. BAL mag nog wel twee keer scoren, maar verder houdt Zeeuw & Zeeuw de verdediging dicht. In de slotminuut verzilveren Bruining en Van der List hun vrije worpen, waarna Coen Stolk de 69-82 eindstand op het bord brengt. 

Volgende week zondag staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma, dit keer tegen Groningen. Daarna zijn er twee zondagse thuiswedstrijden voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. De eerstvolgende is op 17 november om 14:30 uur tegen Heroes Den Bosch.

In beeld