Veerkrachtig Zeeuw & Zeeuw Feyenoord laat Donar werken

11 november 2019

Donar Groningen heeft zondagmiddag een eind gemaakt aan de zegereeks van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. De Rotterdammers verlieten het veld met opgeheven hoofd: 74-68. 

Donar, dat niet over Jason Dourisseau kan beschikken, is op zoek naar eerherstel. In Rotterdam won Zeeuw & Zeeuw namelijk met 102-93. De Feyenoorders willen Donar daarentegen graag nog een keer beentje lichten. 

Tot diep in het eerste kwart gaat het gelijk op. Namens de thuisploeg is vooral Carrington Love op dreef. Met flitsende lay-ups verrast hij de Rotterdamse defensie. Feyenoord Basketball scoort zelf echter ook. Na zes minuten spelen staat het 7-8. 

Na een Groningse time-out timmert Donar de verdediging dicht. De Feyenoorders worden wat onzorgvuldiger en Donar loopt iets weg. Donte Freeman verzorgt in de slotseconden van het eerste kwart met een dunk de tussenstand: 21-10. 

In het tweede kwart loopt Donar uit naar 17 punten voorsprong. Zeeuw & Zeeuw toont veerkracht. Vooral Quentin Snider raakt scorend steeds meer op dreef. Ook Michael Kok en Coen Stolk blijven knokken. Dit zorgt ervoor dat het verschil bij rust grofweg gelijk is gebleven: 37-25. 

Direct na rust is Zeeuw & Zeeuw scherper dan Donar. Quentin Snider en Keyshawn Woods zetten met driepunters de stand op 37-31. Na een time-out van Erik Braal is bij de Groningers de focus weer terug. Het verschil groeit al snel weer: 44-31. 

Foto: Luka de Kruijf

Opnieuw knokken de Feyenoorders zich terug. Snider brengt met een driepunter en vrije worpen de stand op 44-36. Zelfs als daarna Donar met vijf Amerikanen op het veld staat, blijft Zeeuw & Zeeuw bij. Pas in de laatste minuut van het derde kwart loopt Donar weer iets weg: 56-45. 

In het slotkwart benut Donar al snel twee driepunters, waardoor het gat oploopt naar vijftien punten. Aderlating voor Zeeuw & Zeeuw is dat Feyenoordcoach Toon van Helfteren halverwege het laatste kwart de zaal moet verlaten, met een tweede technische fout. 

Even dreigt een afstraffing, maar ook met assistent-coach Jan Stalman langs de lijn blijven de bezoekers strijdbaar. Vijf punten van Coen Stolk en een driepunter van Jeroen van der List brengen Zeeuw & Zeeuw terug naar 69-62. Er zijn dan nog twee minuten te gaan. 

Daarin gooit Matt McCarthy met een driepunter de wedstrijd op slot: 74-62. Winst zit er niet meer in, maar Feyenoord Basketball heeft wel het laatste woord. De drie Amerikanen zetten de eindstand op 74-68. 

Zeeuw & Zeeuw houdt hiermee het onderlinge doelsaldo positief. Snider wordt topscorer van de wedstrijd met 27 punten en hoge percentages op alle fronten: 57% tweepunters, 50% driepunters en 87% vrije worpen. 

Na twee uitwedstrijden op rij, kunt u Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball in de komende twee weekends weer eens thuis komen aanmoedigen. Op zondag 17 november is Heroes Den Bosch de tegenstander, waarmee we momenteel gelijk staan. Dit kan zomaar weer een wedstrijd worden, waar u achteraf wilt kunnen zeggen: ik was erbij! De wedstrijd begint om 14.30 uur. Tot ziens in het Topsportcentrum!

In beeld