Komt Feyenoord Basketball weer boven Heroes Den Bosch?

15 november 2019

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball speelt zondagmiddag om 14.30 uur thuis tegen Heroes Den Bosch. De Feyenoorders staan momenteel twee punten achter op Heroes met een wedstrijd minder gespeeld. Een uitgelezen kans dus, om de Bosschenaren weer te passeren op de ranglijst. 

Donar Groningen doorbrak afgelopen zondag de indrukwekkende zegereeks van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Na vijf keer winst op rij verloor Feyenoord met 74-68 van de Groningers. Veerkracht was het sleutelwoord: drie keer liep Donar weg, maar de Rotterdammers bleven terugkomen. 

Tegen Heroes Den Bosch wordt dat doorzettingsvermogen ongetwijfeld opnieuw belangrijk. De Bosschenaren beschikken over een geslepen ploeg, met twee Oranje-internationals (Boy van Vliet en Thomas van der Mars) en één ex-international (Stefan Wessels). 

De Rotterdammers zetten daar een grote dosis Oranje-ervaring tegenover. Vooral in de persoon van coach Toon van Helfteren, die de records voor het meeste aantal wedstrijden zowel als speler als coach bij de Orange Lions in handen heeft. Ook Willem Brandwijk en Jeroen van der List beschikken over de nodige interlandervaring. 

De Bosschenaren hadden tot voor kort met Jessey Voorn nóg een international in de selectie, maar de club maakte donderdag bekend dat Voorn niet meer uitkomt voor Heroes. De vraag is, in hoeverre dat een aderlating is. Heroes heeft een brede rotatie, met daarin ook een Zweed en vijf Amerikanen. Daarvan moet Zeeuw & Zeeuw vooral Elijah Wilson goed in de smiezen houden. De 1,93 meter lange guard scoort gemiddeld 19 punten per wedstrijd. 

Bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball is Quentin Snider momenteel scorend opzicht koploper, met eveneens 19 punten per wedstrijd. Keyshawn Woods en Jeroen van der List volgen hem op de voet, met gemiddeld 15,7 en 14,7 punten. 

Zeeuw & Zeeuw is zondag weer wedstrijdsponsor. Dat betekent weer extra volle tribunes. Mocht u nog geen kaarten hebben, bestel deze dan snel via deze link. De wedstrijd begint om 14.30 uur, de zaal is open vanaf 13.30 uur.

In beeld