Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball herovert tweede plaats

18 november 2019

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball heeft zondagmiddag ten koste van Heroes Den Bosch de tweede plaats heroverd. De mannen van Feyenoord trakteerden een volgepakt Topsportcentrum op een spannende wedstrijd, die bekroond werd met winst: 67-57. 

Feyenoord Basketball zet door de winst weer een stap in de doelstelling om elk team uit de traditionele top vier minimaal één keer beentje lichten. Eerder wonnen de Rotterdammers thuis al van Donar Groningen. Net als toen is er vandaag bijna geen stoeltje onbezet. De 2.250 toeschouwers zorgen vanaf de eerste minuut voor een schitterende ambiance. 

Zeeuw & Zeeuw, dat het vanmiddag zonder Austin Lawton moet stellen (liesblessure), maakt direct duidelijk dat het voor de overwinning gaat. Het geeft Heroes maar weinig scoringskansen. Heroes-sterspeler Elijah Wilson harkt in het eerste kwart zes van de in totaal twaalf punten bij elkaar. 

Foto: Luka de Kruijf

Aanvallend combineert Feyenoord er lustig op los. Vooral Quentin Snider en Keyshawn Woods strooien met mooie passes, bijvoorbeeld op Willem Brandwijk. De Voorburgse springveer dunkt en alley-oopt erop los. 

Het merkwaardigste moment van de wedstrijd vindt plaats aan het eind van het eerste kwart. Met nog twee seconden speeltijd krijgt Elijah Wilson een onsportieve fout. Nadat Mack Bruining twee vrije worpen heeft geschoten en de thuisploeg op het punt staat de bal in te nemen, krijgt Feyenoordcoach Toon van Helfteren een technische fout. 

Van Helfteren zet zijn vraagtekens bij deze technische fout en dat protest landt verkeerd bij de arbitrage. Hij wordt direct bestraft met een tweede technische fout. Dit betekent dat de gelouterde coach de zaal moet verlaten. Dit lijkt natuurlijk een fikse tegenvaller voor de mannen in het rood-wit. 

Foto: Luka de Kruijf

Net als vorige week neemt assistent-coach Jan Stalman de honneurs waar en het lukt Zeeuw & Zeeuw om een voorsprong te behouden. De Bosschenaren blijven echter ook knokken. Via de ruststand van 34-28 wordt met 47-45 het laatste kwart ingegaan. 

In dat kwart neemt de spanning met de minuut toe. Bij 54-54, met nog drie minuten te gaan, schiet Wilson een driepunter raak. Hij loopt vlak daarna wel tegen zijn tweede onsportieve fout aan, waardoor ook hij de zaal moet verlaten. 

Jeroen van der List (topscorer met 18 punten) maakt vlak daarna, ook met een driepunter, weer gelijk: 57-57. Gesteund door een orkaan van geluid delen een onvermoeibare Quentin Snider en Coen Stolk in de laatste minuten de beslissende tikken uit aan Heroes, met lay-ups en vrije worpen. Heroes scoort in de laatste drie minuten niet meer. 

Foto: Luka de Kruijf

Als voor de laatste keer de zoemer klinkt, barst een feestje los tussen de spelers en samen met het uitzinnige publiek wordt een heel mooi feestje gevierd. Voor de tweede keer dit seizoen wint Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball van een ploeg uit de traditionele top vier: 67-57. 

De eerstvolgende wedstrijd is volgende week zondag 24 november om 14.30 uur, opnieuw thuis. Tegenstander is dan Apollo Amsterdam. We hopen natuurlijk dat u de smaak te pakken heeft gekregen en dat u Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball blijft steunen. Het was tegen Heroes opnieuw duidelijk, dat uw steun echt iets extra’s biedt aan de spelers. U kunt tickets bestellen via www.rotterdambasketbal.nl/tickets.

In beeld