Feyenoord te sterk voor Apollo

25 november 2019

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball heeft zondagmiddag in eigen huis Apollo Amsterdam verslagen. De thuisploeg moest het eerste kwart aan de Amsterdammers laten, maar stelde daarna orde op zaken: 93-71. 

Zeeuw & Zeeuw en Apollo troffen elkaar dit seizoen één keer eerder. Op 12 oktober werd het in Amsterdam 61-70. De Amsterdammers versterkten zich tussentijds met de Amerikaan Xavier Cannefax en de Serviër Mladen Vitkovic. Beiden maakten indruk in hun eerste wedstrijden. 

In het eerste kwart schieten vooral Vitkovic en Berend Weijs met scherp. Vitkovic en Weijs verzorgen de eerste acht minuten alle scores van de Amsterdammers (17 punten). Eerstgenoemde staat binnen enkele minuten al op elf punten, waarvan drie driepunters. Namens Feyenoord scoren vooral Austin Lawton en Willem Brandwijk, maar het eerste kwart is voor de bezoekers: 22-26. 

Lawton brengt Zeeuw & Zeeuw vroeg in het tweede kwart weer op voorsprong met scores en rebounds. Even later schieten Jeroen van der List en Keyshawn Woods raak. De Rotterdammers slaan een gat: 34-26. 

Namens de bezoekers is Vitkovic intussen een stuk minder trefzeker geworden, dankzij goed verdedigend werk van Michael Kok. Wel is Cannefax intussen op dreef geraakt. Hij is de enige die in de laatste vijf minuten voor rust nog scoort voor Apollo. Hij wordt bovendien topscorer van de wedstrijd met 23 punten. Feyenoorders Keyshawn Woods en Quentin Snider zetten de ruststand op 51-38. 

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord komt flitsend de kleedkamer uit, met twee snelle scores van Van der List en Snider: 55-38. Apollo haakt na twee minuten weer aan, waarna het spel een paar minuten op en neer jojoot. 

Halverwege het derde kwart gooit de formatie van Toon van Helfteren de wedstrijd op slot. Vooral dankzij drie driepunters op rij. Eerst van Coen Stolk, daarna twee van Snider, die namens de thuisploeg topscorer wordt met 22 punten. Het laatste kwart wordt ingegaan met 77-55. 

In de laatste tien minuten kan Feyenoord vrijuit basketballen. Van Helfteren geeft in de laatste minuten speeltijd aan jeugdspelers Pavle Latinovic, Max Hirs en Tommie Vis. Eerstgenoemde bekroont zijn invalbeurt bovendien met een lay-up, waarna hij ook nog de toegekende bonus vrije worp verzilvert. 

Ondertussen pakken Willem Brandwijk en Austin Lawton hun eerste double-doubles van het seizoen. De Voorburger komt op 12 punten en 12 rebounds, de Amerikaan op 18 punten en 11 rebounds. “It felt great to be on the court again”, liet Lawton naderhand weten, die vorige week niet speelde vanwege een liesblessure. Quentin Snider wordt met 22 punten topscorer namens Zeeuw & Zeeuw. 

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord speelt in 2019 nog vier wedstrijden. Daarvan kunt u Zeeuw & Zeeuw nog één keer thuis komen supporten, namelijk op 12 december om 19.45 uur. Tegenstander is dan Basketball Academie Limburg. Graag verwelkomen wij u dan weer in het Topsportcentrum!

In beeld