Feyenoord ontsnapt in Den Helder

29 november 2019

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball is donderdagavond ternauwernood aan een nederlaag ontsnapt. In Den Helder werd pas in verlenging het verschil gemaakt: 72-79. 

Het duel tussen de nummers twee en zes is vanaf het begin spannend. Beide ploegen gunnen elkaar maar weinig kansen van dichtbij en de driepunters vallen nauwelijks. Pas halverwege het tweede kwart zorgen twee driepunters van Coen Stolk en scores van Willem Brandwijk voor een kleine voorsprong: 16-24. Nog voor rust stelt Suns echter orde op zaken: 25-26. 

In het derde kwart herhaalt dit patroon zich. Zeeuw & Zeeuw komt opnieuw op voorsprong 33-42, maar ook nu verdwijnt deze als sneeuw voor de zon. Het laatste kwart gaat in met 44-46. 

Foto: Luka de Kruijf

Daarin lijkt Suns aan het langste eind te trekken. De Heldenaren schieten in korte tijd drie driepunters op rij, vooral Boyd van der Vuurst de Vries (topscorer bij Suns met 18 punten). Met nog drie minuten te gaan staat het 66-53. 

In die laatste minuten sleept Feyenoord met een gezamenlijke krachtsinspanning de verlenging eruit. Eerst brengen Keyshawn Woods, Willem Brandwijk en Austin Lawton de achterstand terug naar 67-62. 

Wel loopt Lawton tegen zijn vijfde persoonlijke fout aan. Zijn vervanger heet Coen Stolk. Hij is degene die, kort na een wel heel verre driepunter van Quentin Snider, Feyenoord naar de verlenging schiet: 67-67. 

Foto: Luka de Kruijf

Ook daarin is er een belangrijke rol voor Stolk en Snider. Ze schieten hun vrije worpen feilloos raak en laatstgenoemde schiet opnieuw er een excellent getimede driepunter in. Brandwijk gaat ook door met scoren, en zet met een dunk de kers op de taart van een zwaarbevochten zege: 72-79. 

Brandwijk pakt vanavond zijn tweede double double van het seizoen (15p, 10r). Topscorer wordt Keyshawn Woods met 23 punten. 

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord mag even bijkomen, want het speelt pas op 8 december weer. In Zwolle is koploper Landstede Hammers dan de tegenstander.

In beeld