Gehavend Feyenoord onderuit in Zwolle

8 december 2019

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord heeft zondagmiddag Landstede Hammers niet kunnen verrassen. De koploper versloeg Feyenoord, dat niet over Jeroen van der List en Willem Brandwijk kon beschikken, met 103-63. 

Landstede schiet uit de startblokken en komt met 10-0 voor. Pas na drie minuten scoort Zeeuw & Zeeuw voor het eerst. Vervolgens brengen Keyshawn Woods en Quentin Snider Feyenoord op gelijke hoogte: 14-14. Even later prijkt er zelfs een Rotterdamse voorsprong op het scorebord, dankzij een vrije worp van Raidell de Pree en een driepunter van Mack Bruining: 16-18. Na één kwart spelen is alles nog mogelijk: 24-20. 

In het tweede kwart blijven de Feyenoorders lang bij. Toch slaan de Zwollenaren uiteindelijk een gat, vooral dankzij Noah Dahlman en Mike Schilder (topscorers met respectievelijk 20 en 21 punten). Ruststand: 45-36. 

Foto: Luka de Kruijf

In het derde kwart lopen zowel de foutenlast als de emoties hoog op. Een aderlating voor Feyenoord is dat Keyshawn Woods het veld moet verlaten, na een onsportieve en technische fout. De Hammers profiteren van het wegvallen van Woods en lopen uit naar 57-43.

In een time-out maant Feyenoordcoach Toon van Helfteren zijn team tot kalmte. Ook gaan de meegereisde Rotterdamse fans, die regelmatig het thuispubliek overstemmen, nog eens goed achter hun ploeg staan. Feyenoord houdt tot diep in het derde kwart het verschil beperkt: 61-51. 

Foto: Luka de Kruijf

Toch raakt Landstede Hammers daarna steeds verder buiten bereik. Het laatste kwart wordt ingegaan met 75-57. Zeeuw & Zeeuw komt die klap niet meer te boven. In het slotkwart kent Hammers geen genade voor het moegestreden en incomplete Feyenoord. Eindstand: 103-63. 

Aanstaande donderdag gaat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord tegen Basketball Academie Limburg op zoek naar eerherstel. Graag verwelkomen wij u tijdens deze laatste thuiswedstrijd van 2019 in het Topsportcentrum, om Zeeuw & Zeeuw Feyenoord te steunen. De wedstrijd begint om 19.45 uur.

In beeld