Zeeuw & Zeeuw bekert verder

19 december 2019

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord heeft woensdagavond de bekerwedstrijd van ZAC gewonnen. De Rotterdammers versloegen de Zwolse eerste divisionist met 47-93. Coen Stolk verzorgde met dertig punten bijna een derde van de puntenproductie. 

Feyenoord is vanavond vanaf de eerste seconde scherp. Mack Bruining en Coen Stolk hebben er na anderhalve minuut beiden al een driepunter in hangen. Laatstgenoemde schiet vanavond uit zijn slof met dertig punten, waarvan vijf driepunters uit zes pogingen. Na één kwart spelen staat het 10-16. 

Foto: Luka de Kruijf

Onder leiding van de excellerende Stolk loopt Zeeuw & Zeeuw in het tweede kwart verder uit. Jeroen van der List (16 punten en 15 rebounds in totaal) en Keyshawn Woods (19 punten) beginnen ook op stoom te komen. Bij rust is de wedstrijd al gespeeld: 22-45. 

Toon van Helfteren schenkt vanavond extra veel speeltijd aan jeugdspelers Tommie Vis, Max Hirs en Pavle Latinovic. Laatstgenoemde is goed voor tien punten, waaronder twee driepunters. Via 40-74 wordt het 47-93 voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. 

Foto: Luka de Kruijf

De Feyenoorders bekeren op 14 januari in Groningen verder tegen Donar, dat met 27-103 won van BV Hoofddorp. De thuiswedstrijd is op 16 januari.

In beeld