Feyenoord verliest in subtopper

10 januari 2020

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord heeft donderdagavond niet kunnen verrassen tegen Heroes Den Bosch. In de Maaspoort was het vooral vlak na rust nog erg spannend (50-48), maar de nummer drie was uiteindelijk te sterk: 98-86. 

Het is voor Zeeuw & Zeeuw de tweede wedstrijd tegen een ploeg uit de traditionele top vier in korte tijd. Afgelopen zaterdag verloor Feyenoord met 96-81 van Zorg en Zekerheid Leiden. Toen maakten de Leidenaren een bliksemstart (36-12 na één kwart), waar de Feyenoorders niet meer van herstelden. 

Feyenoord, dat het vandaag zonder Coen Stolk en Michael Kok moet stellen, lijkt daarvan te hebben geleerd. In plaats van een snelle achterstand staat er binnen drie minuten een 2-8 voorsprong op het bord, dankzij scores van Keyshawn Woods, Quentin Snider en Mack Bruining. 

Zij vormen het topscorerstrio van Feyenoord Basketball vanavond: Woods eindigt met 30 punten, Snider met 23 en Bruining met 18. Zorgwekkend is wel dat bijna 85% van de totale puntenproductie van drie spelers komt. Illustratief is ook het verschil in puntenproductie van de bank. Bij Zeeuw & Zeeuw is dat slechts 6 punten, tegenover 34 bij Heroes. 

Toch eindigt het eerste kwart met een voorsprong voor Heroes, dat vooral van dichtbij veel efficiënter is in de afronding. De Rotterdammers schieten weliswaar een hoog percentage driepunters, maar het inside spel is nog niet overtuigend. Na één kwart spelen staat het 24-20. 

Het scoren vanuit the paint blijkt ook vandaag problematisch voor de Rotterdammers. In totaal produceert Feyenoord daaruit 22 punten, Heroes Den Bosch 32 (10 om 20 bij rust). Er wordt gerust bij 48-41. 

Net als vorige week tegen Leiden heeft Zeeuw & Zeeuw kort na rust een opleving. Snider en Bruining brengen Feyenoord terug tot 50-48. Namens Heroes doen Elijah Wilson en Nathan Krill de Rotterdamse krachtsinspanning echter teniet met driepunters: 62-51. 

Foto: Luka de Kruijf

Vooral Keyshawn Woods houdt daarna de Rotterdammers in het spoor van de thuisploeg. Hij bestookt de Bossche basket met twee- en driepunters en staat al na drie kwarten spelen op 26 punten. Dichterbij komt Zeeuw & Zeeuw helaas niet: het laatste kwart wordt ingegaan met 81-71. 

Het gat is dan nog niet onoverbrugbaar, maar de bezoekers lijden plots veel balverlies, door gemiste kansen en risicovolle passes. De thuisploeg speelt de wedstrijd gecontroleerd uit. Eindstand: 96-86. ` 

Aandachtspunt voor Zeeuw & Zeeuw blijft de puntenproductie drie bigs van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord gezamenlijk 15 punten maken, Woods pakt naast zijn dertig punten ook nog 11 rebounds en daarmee zijn eerste double-double van dit seizoen. Heroes Den Bosch blijft derde, Zeeuw & Zeeuw Feyenoord vijfde.

In beeld