Feyenoord Basketbal 74 - 77 Den Helder Suns

25 oktober 2018 - 19:45 uur in Topsportcentrum

EERSTE PUNTEN VOOR DEN HELDER

Feyenoord Basketball kent allesbehalve een fijne competitiestart. Het zag La’Shard Anderson vertrekken en afgelopen week bleek Jeroen van der List vanwege een scheurtje in een pees voor langere tijd uitgeschakeld. Hij kon zijn ploeg tegen Den Helder Suns alleen vanaf de bank steunen. Dat gold ook voor Trevor Setty, die weliswaar is teruggekeerd in de Maasstad, maar nog niet speelgerechtigd is. Toch hoopte de thuisploeg ook zonder deze twee belangrijke schakels tegen Den Helder de eerste punten te pakken.

In het eerste kwart doen beide ploegen niet voor elkaar onder. De driepunters vallen als rijpe appelen. De tweede driepunter van Alex Laurent brengt zijn ploeg in de vijfde minuut op een 7-10 voorsprong, maar onder aanvoering van Sam van Dijk, met zes punten op rij, loopt Feyenoord uit naar 35-30. De Suns geven niet toe: met 37-37 en 40-40 blijft het een puntje-puntje wedstrijd. Een driepunter van Michael Kok en weer een score van Van Dijk bepalen de ruststand:45-40.

De Suns komen scherper uit de kleedkamer dan de thuisploeg, binnen twee minuten is de schade hersteld (45-44). Bij Feyenoord loopt het niet, de ploeg lijdt veel balverlies en heeft grote moeite met het vinden van het net. Alleen Justin Gordon is bij de les, met vier punten pakt hij de helft van de zeer magere productie in dit kwart dat uiteraard met een voorsprong van Den Helder eindigt: 53-56.

Ook de eerste zes punten in het laatste kwart zijn van Gordon, maar hij kan daarmee niet voorkomen dat Den Helder uitloopt naar een 58-67 voorsprong. Aanvallend levert de Rotterdamse Amerikaan met drie dunks in het laatste kwart een puike prestatie en Van Dijk scoort vier punten op rij. Maar achterin houdt de thuisploeg open huis, waar vooral Laurent met 11 punten van profiteert. Met een driepunter van Coen Stolk komt Feyenoord in de negende minuut nog op voorsprong (74-73), maar het slotakkoord is voor Den Helder dat zo ten koste van Rotterdam de eerste punten pakt: 74-77.