Forward Lease Rotterdam 63 - 79 Landstede Basketbal

6 april 2017 - 20:00 uur in Topsportcentrum

Slechte start nekt Forward Lease tegen Landstede

Forward Lease Rotterdam heeft gisterenavond de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie met 63-79 verloren van Landstede Basketbal Zwolle. De bezoekers zijn dankzij de winst zeker van de tweede plaats.

Na het verlies in Leiden, afgelopen weekend, is al vrijwel zeker dat Forward Lease de vierde plaats niet meer gaat overnemen van New Heroes Den Bosch. De partij tegen Landstede biedt de thuisploeg echter kans op revanche voor de uitschakeling in de halve bekerfinale, toen Rotterdam goed speelde maar net tekort kwam.

Donderdagavond boort Landstede Basketbal de Rotterdamse hoop al vroeg de grond in. Hoewel in de eerste twee minuten Greg Mays twee schitterende dunks laat zien, staat het dan al 4-12. De averij loopt gaandeweg het eerste kwart nog verder op naar 13-24.

Forward Lease-coach Armand Salomon zegt naderhand over dit eerste kwart: “We komen gewoon slecht de kleedkamer uit. Vooraf bepalen we dat we bijvoorbeeld dat Olaf [Schaftenaar] niet teveel laten schieten. Dat laten we vervolgens wel toe. Ook weten we dat we alert moeten zijn in de transitie. Dat gaat ook niet goed. Op die manier gooien we de wedstrijd echt in het eerste kwart weg.”

Het tweede kwart komt Rotterdam verdedigend iets beter in de wedstrijd. Het laat Zwolle in het hele kwart geen enkele twee keer achter elkaar scoren. Aan de andere kant is Forward Lease helaas nog niet scherp; het lijdt enkele keren balverlies en mist een open lay-up. Rustand: 28-38.

In de eerste minuut na rust brengt Jermaine Marshall de achterstand tot zes punten terug dankzij vier vrije worpen: 32-38. Opnieuw is Rotterdam aanvallend echter te slordig om Zwolle echt bang te maken.

Marshall opent het slotkwart met een driepunter. Vlak daarna volgt een wederom fraaie dunk van Greg Mays, Rotterdam komt op vijf punten van Zwolle (56-61) en het publiek ruikt dat er meer in zit. Dan gooit Landstede het gas vol open. Clayton Vette en J.T. Tiller voeren een slotoffensief aan dat de thuisploeg en het publiek definitief de mond snoert: 63-79.

Forward Lease treedt komende zaterdag nog aan tegen Groningen, waarna het op 13 en 17 april in de play-offs tegen New Heroes Den Bosch speelt. Salomon kijkt uit naar de strijd tegen de Bosschenaren. “We hebben in de competitie twee keer van ze gewonnen en daar een positief onderling doelsaldo aan overgehouden. Wij zijn gretig en fit en de ontwikkeling die we de afgelopen weken hebben doorgemaakt getuigt ervan dat we twee keer moeten kunnen winnen. Hoewel die stijgende lijn tegen Landstede niet helemaal tot uiting kwam gaan wij vol vertrouwen de play-offs in.”