Nieuws over seizoen 2017-2018

Beste Basketballers,

Vandaag zouden wij jullie laten weten wat wij zouden gaan doen volgend seizoen 2017-2018 qua teamindeling.
We hebben besloten om met de volgende teams in te schrijven voor de eredivisie (landelijke competitie): D1, HU24, HU20-1, JU18-1, JU16-1, JU14-1 en Mix12-1,
De volgende teams gaan we inschrijven in de tweede divisie (ook dit is een landelijke competitie): D2, HU22-1, HU20-2, JU18-2, JU16-2 en JU14-2. De overige teams zullen regionaal gaan spelen.

Ook worden de trainingen van de selectie teams iets anders dan wat jullie nu gewend zijn, er zullen meer clustertrainingen zijn (station training en specialisatie) en je zal de mogelijkheid hebben om 4x per week te gaan trainen. De overige teams gaan 2x per week trainen.

De stad Rotterdam heeft een RTC (Regionaal Talenten Centrum) status gekregen, wat houdt dit in? Je zal in Rotterdam als talent opgenomen kunnen worden in de RTC selectie, of je nu in Gouda woont of speelt, Den Haag, Rotterdam etc. Je kan dan dus bij Rotterdam Basketbal op het hoogste niveau gaan basketballen en wedstrijden spelen, maar je kan ook bij je eigen vereniging in je eigen team blijven spelen. De RTC trainingen zijn dus extra buiten de trainingen bij je eigen vereniging. Binnenkort zullen er RTC selectie dagen worden gehouden, dit zijn andere selectie dagen dan de selectie dagen voor Rotterdam Basketbal en de selectie teams. Het RTC organiseert deze dagen zelf.

Op dit moment kunnen wij nog niet zeggen wie welke coach/trainer wordt bij welk team, evenals de hoogte van de contributie per team. Zodra we dit weten, zullen wij dit weer met jullie communiceren. In ieder geval nodig ik jullie graag uit voor de volgende ALV (Algemene Leden Vergadering) waar we meer en gedetailleerder kunnen vertellen over de basketbalplannen 2017-2018.

Met sportieve groet namens het bestuur,

Dorinde Hoogsteden