Vertrouwenscontactpersoon

Bij Rotterdam Basketbal vinden we het belangrijk, dat iedereen die (op wat voor manier dan ook) bij de vereniging hoort, zich veilig voelt bij de vereniging. Als je een melding hebt over het gedrag van iemand binnen de vereniging, kun je contact opnemen met één van ons. Je melding kan gaan over pesten, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, agressie; eigenlijk over alle gedrag, waardoor je je niet prettig en veilig voelt bij het sporten. De melding kan gaan over een medesporter, een trainer, een begeleider, een vrijwilliger of een ouder.

We bespreken samen je melding. Als VCP luisteren we goed naar je verhaal en samen met jou bekijken we hoe je probleem het best kan worden aangepakt. Als je het probleem zelf kunt oplossen, prima; als je er hulp bij nodig hebt, bespreken we dat ook. We bekijken samen welke stappen je kunt nemen of we denken met je mee wie jou zou kunnen helpen. Het kan zijn dat je met de betreffende persoon in gesprek gaat  of met je trainer of het bestuur. Ook kunnen we je verwijzen naar een vertrouwenspersoon van de NBB of NOC*NSF.

Bij een strafbaar feit moet de politie betrokken worden.

 De naam vertrouwenscontactpersoon zegt het al: je kunt ons in vertrouwen iets vertellen. Jij beslist wat er verder met jouw probleem gebeurt, wij helpen je op weg. Als VCP doen we een (eventueel anonieme) schriftelijke terugkoppeling aan het bestuur.

Bereikbaarheid

Je kunt telefonisch contact met ons opnemen (tot 20.00 uur). Uiteraard mag je ons ook aanspreken in en rond de sporthal. We plannen dan samen een geschikt moment om verder te praten. In de vakanties zijn wij niet bereikbaar.

Vind je het prettiger om met iemand van buiten de vereniging contact op te nemen of zijn wij niet bereikbaar? Dan kun je contact opnemen met de vertrouwenscontactpersoon van de Nederlandse Basketbalbond of van het NOC NSF.

 

NBB-> Petra Vervoort: 088 1119910 / vervoort@devertrouwenspersoon.nl

NOC NSF-> Vertrouwenspunt Sport: 0900 2025590