U10 en U12 op een zonnige 2de paasdag, basketballend in Weert!

Onze jongste spelers waren afgelopen maandag uitgenodigd om aan een “peanuts” toernooi mee te doen bij de Basketbalverenging BAL in Weert. Met 3 teams sterk was RoBa goed vertegenwoordigd.

Omstreeks 08.00 in de ochtend vertrokken de eerste 2 groepen U10 richting Weert, toch nog een aardige reis voor de boeg van 1½ uur! Gelukkig kon het peanuts toernooi dit jaar wel weer georganiseerd worden en met maar liefst 100 kinderen kon het toernooi van start. Veel teams uit de omgeving van Weert deden mee, er was zelfs een U8 team met de allerjongsten! De wedstrijden duurden 10 minuten, zonder scores en er werd 3 tegen 3 gespeeld. Verder waren er geen scheidsrechters en konden de coaches de teams zo de kans geven om wat vrijer te spelen. Het tempo zat er lekker in en beide RoBa teams deden het supergoed.

Uiteindelijk hebben ze in alle wedstrijden (ondanks dat er geen scores meegeteld werden) veel punten gemaakt. De jongens en meisjes van beide teams ware goed op dreef. Na deze wedstrijd rondes, was er ook een kleine skills competitie, een van de RoBa teams is daar zelfs 2de geworden! Naast deze activiteit konden de kinderen ook met de mascotte Dribbel op de foto en was het Heren 1 team aanwezig om een klein aandenken van het toernooi te overhandigen aan alle spelers die hebben meegedaan. Coach Daniro en teammanager Corina kunnen terugkijken op een mooi toernooi!

U12
Na de pauze was het tijd voor U12. Onze spelers, coach Joël en teammanager Victoria kwamen langzaam binnendruppelen en konden zich voorbereiden op het toernooi waarbij 6 teams (inc. RoBa) van start gingen. Het U12 was een grote groep, een aantal spelers van U10 hebben zelfs meegedaan. Bikkels zijn het! In dit toernooi draaide het wel zeker om de winst en stonden er mooie bekers klaar voor alle teams die mee hadden gedaan. Enthousiast werd de eerste wedstrijd in Poule A gewonnen door RoBa U12.

In de 2de wedstrijd was de tegenstander toch wat sterker en werd er helaas verloren. Na een korte break moest U12 tegen de winnaar van Poule B, ook dit was een zware pot en ging de winst naar BAL, de thuisploeg. Om toch nog voor de 3de plek te strijden, moest U12 zich klaar maken voor zeker een spannende wedstrijd tegen de nummer van 2 van Poule B. De stand ging langzaam tegelijk op, zelfs in de laatste minuut wist U12 een driepunter te scoren waardoor de stand gelijk was bij het eindsignaal. Even was het onduidelijk wat nu de vervolgstappen zouden zijn. Uiteindelijk is er gekozen voor vrije worpen waarbij helaas U12 Roba het net niet redde. Toch een mooie 4de plaats waarvoor een beker in ontvangst is genomen.

Moe en voldaan stapten onze RoBa spelers, coaches en ouders in de auto, op weg naar huis. Een geslaagde zonnige dag met veel Basketbalplezier!

Een impressie van die dag: