Lid worden

Join the club

Welkom bij de club

Wil je gaan basketballen, dan kan dat bij basketbalvereniging Rotterdam Basketbal. Wij raden iedereen aan eerst eens een training (maximaal twee) mee te maken, zodat je kunt bepalen of basketbal je sport is.

Realiseer je wel dat je als lid van een vereniging ook verenigingstaken moet uitvoeren. Net zo als jij graag goede fluiters en mensen aan de jurytafel wilt hebben, willen andere teams dat ook. Dit betekent dat iedereen per toerbeurt (ongeveer om de andere thuiswedstrijd) een aantal verenigingstaken moet vervullen. Is trouwens best leuk om te doen en goed voor de onderlinge band. Als je zelf te jong bent om de verenigingstaken uit te voeren, dienen deze taken door je ouders te worden overgenomen. Meer informatie over dit onderwerp vind je op deze site.

0+
Leden
0+
Stafleden en vrijwilligers

Starten?

Wil je starten met basketbal bij RoBa? Vraag wat er mogelijk is via mail tc@rotterdambasketbal.nl met vermelding van je naam, geslacht, geboortedatum en basketbalexvaring.

Lid worden?

Heb je meegetraind en wil je lid worden? Meld je pas aan wanneer je toestemming hebt gekregen van een coach.

Vraag daarna het lidmaatschap formulier bij de coach of administratie. Vul het formulier in en lever het samen met een pasfoto in bij het verenigingskantoor in de Alexanderhal. Inschrijving kost eenmalig Euro 25,00 en zal worden opgeteld bij de contributie voor je eerste seizoen.

Meestal kunnen de gegevens direct worden verwerkt.
Het kan ook een dag duren, voordat de inschrijving een feit is en wedstrijden gespeeld mogen worden. Voor landelijk spelende leden moet eerst een licentie aangevraagd worden. Wanneer je van een andere club komt, dan moet je ook een schuldvrijverklaring van je vorige vereniging overleggen.

Het indelen in een team is afhankelijk van het niveau waarop je wilt spelen. Voor selectieteams zijn er selecties en word je uitgenodigd door de trainer. Voor de overige teams word je eerst op kunnen en dan op leeftijd (geboortejaar) ingedeeld. Na enige tijd ontvangen we dan een legitimatiebewijs van de Nederlandse Basketbal Bond. Deze spelerskaart wordt bewaard door je coach of teamleider. Speel je in twee teams, regel dan een extra spelerskaart via het verenigingskantoor. Zonder spelerskaart kun je niet deelnemen aan de competitie.

Wat moet ik betalen?

Contributie

De contributie bedragen per leeftijdscategorie en competitie zijn op de Algemene Leden Vergadering van juni, 2019 als volgt vastgesteld. Contributiebedragen zijn inclusief bijdrage voor een leentenue voor de 2e divisie teams en hoger en exclusief bal voor selectieteams. Een bal is los aan te schaffen voor €50,– Selectieteams zijn: M12-1 en M14-1, M16-1, M18-1, M22 en MSE2.

Je betaalt altijd de contributie die bij je leeftijd past, ook al speel je in de competitie in een andere leeftijdscategorie. Let op, er komt wel een toeslag bij als je in een selectieteam speelt.

Voor de afdelingsteams dient elke speler een eigen tenue aan te schaffen op het kantoor in de Alexanderhal. De kosten per tenue zijn €65,– en dit bedrag dient op het kantoor in de Alexanderhal betaald te worden bij het afhalen van het tenue. 

Nieuwe leden dienen bij inschrijving 25 Euro administratiekosten en 25 Euro aanbetaling op de contributie te voldoen bij de administratie op het kantoor in de Alexanderhal.