Technische staf

Alles voor de sport.

Om het sportief in goede banen te leiden, hebben we met RoBa een organisatie opgezet met een mix van professionals en specialisten. Ondersteund door toegewijde ouders, natuurlijk.

 

Heb jij ook een talent die je wilt inzetten voor de basketbal, laat het ons weten via tc@rotterdambasketbal.nl

Talent in goede handen.

Teamcoaches

Wij zijn trots op onze coaches. Elk RoBa team staat onder begeleiding van een coach/trainer, die bij het niveau past van de divisie waar het team in speelt. Deze vrijwilligers hebben vaak een eigen verleden in het basketbal en doen er alles aan om zo veel mogelijk uit de spelers te halen. Natuurlijk met oog voor het individuele kind en groepsdynamiek. 

Waar mogelijk heeft het team ook een assistent coach. Samen stippelen ze de strategie uit voor één of meerdere seizoenen. 

Alle coaches hebben onderling weer contact met elkaar omtrent de opleidingsvisie van RoBa. Deze samenwerking wordt ondersteund door de Technische Commissie. (TC)

Aan de basis

Fundamentalcoaches

Deze positie is nog vacant. Mocht er iemand zijn die de skills van onze talenten naar een hoger niveau kunnen tillen, dan horen wij dat graag via tc@rotterdambasketbal.nl

Sterk aan de bal

Kracht en conditie trainer

Wij hebben meerdere kracht- en conditietrainers gekoppeld aan onze club. Zij maken per leeftijdscategorie een plan zodat de coaches hun adviezen verwerken in de trainingen gedurende het seizoen.

De begeleiding van elk team

Teammanagers

Elk team heeft een coach en mogelijke een assistent coach om het basketballen zelf te onderwijzen en begeleiden. Maar er gebeurt natuurlijk heel veel rondom het team naast het basketballen. Daarom heeft elk team een (of twee) ouder(s) die er voor zorgt dat alles in goede banen geleid wordt. Denk aan het opzetten van vervoer, regelen van tafeltaken, bardiensten, teamuitjes en nog enkele onderwerpen.

Een teammanager is een steunpilaar voor de ouders richting de coach en de club. Daarom vinden wij ze zo belangrijk.

Gezond sporten

Fysiotherapeut

Wij beschikken over een eigen Fysiotherapeut. In ons opleidingsprogramma werken wij met het ASM- en LTAD-model. Sinds seizoen 2017-2018 zijn wij de samenwerking gestart met sportfysiotherapeut Luuk Besseling.

Luuk is portfysiotherapeut en oud eredivisie basketballer bij Rotterdam Basketbal. 

Momenteel werkzaam als sportfysiotherapeut bij Sport Medisch Centrum Sparta Rotterdam gelegen in het Sparta Stadion. Een centrum waar sportartsen en sportfysiotherapeuten samenwerken om sportgerichte zorg te leveren aan de breedte- en topsport. Luuk zal zich inzetten op het gebied van fysieke prestatie, blessurepreventie en het behandelen van blessures.

Indien er blessures zijn kunt u snel bij ons terecht voor een intake en een behandelplan.

Bel voor een afspraak naar 06-19653705.

Sport Medisch Centrum Sparta Rotterdam
Spartapark-Noord 1
3027 VW Rotterdam (4e verdieping)

Gezond sporten

Dietist

Onze diëtist is Rafael Maza Diaz, gespecialiseerd sportdiëtist en eigenaar bij High Performance Nutrition. Als sportdiëtist helpt hij (top)sporters om het maximale uit zichzelf te halen door het eetpatroon af te stemmen op persoonlijke doelstellingen. De juiste voeding is essentieel om het maximale uit je prestaties te halen als basketballer.

Als sportdiëtist helpt hij onder andere bij: 

  • • Optimaal presteren
  • • Zorgen voor voldoende energie tijdens trainingen en wedstrijden
  • • Het vergroten van spiermassa
  • • Verbeteren van herstel
  • • Voedingsbegeleiding bij (langdurige) blessures

Direct in contact komen? Rafael is telefonisch bereikbaar via 06-53990952

High Performance Nutrition
Conradstraat 40, 3014 DA Rotterdam

Op weg naar de top

Stagiares

Soms komt zo uit dat wij op interessante plekken in de organisatie wat handen kunnen gebruiken. Daaruit ontstaan mogelijke stage plaatsen voor enthousiaste studenten met een goed verantwoordelijkheidsgevoel.