U14-1 van start in Zwolle

Onze jongens van U14 zijn afgelopen zondag begonnen aan hun eerste uitwedstrijd. Dit keer een lange rit voor de boeg, in Zwolle stond onze tegenstander Landstede Hammers op ons te wachten. Coach Max moest het met 2 spelers minder doen maar gelukkig kon het team aangevuld worden met spelers van U14-2.

Rotterdam begon aan een goede 1ste kwart, 17-16 was zichtbaar op het scorebord na 10 minuten spelen. In het 2de kwart ging de stand gelijk op, Rotterdam scoorde in de 5de minuut van dit kwart 25-27, een kleine voorsprong voor onze jongens. Helaas werd dit niet doorgetrokken naar het 3de kwart, hier waren de cijfers voor de Rotterdammers in het nadeel: 38-29 voor de thuisploeg.

In het 3de kwart ging het wat minder en keken de jongens tegen een achterstand aan van 59-46. Nog 10 minuten te gaan voor het eindsignaal, een goed moment om de wedstrijd nog een andere draai te geven. Rotterdam heeft nog geprobeerd om dichterbij te komen, met 66-56 was het verschil het kleinst maar het mocht niet baten. De scheidsrechter maakte een einde aan de wedstrijd bij een stand van 72-60.

Een goede prestatie wanneer je weet dat Landstede Hammers vorig jaar als 2de zijn geëindigd in de poule. Dit geeft zeker inspiratie voor de volgende thuis wedstrijd tegen BC Triple Threat, as zondag om 11.00 in de Alexanderhal.

 

Voor de complete wedstrijd, hierbij de link:

“If you’re going to be a leader, you’re not going to please everybody. You gotta hold people accountable, even if you have that moment of being uncomfortable”

Kobe Bryant