Maik Bouwer succesvol in Amerika!

Ruim 2 jaar geleden vertrok voormalig Rotterdam speler Maik Bouwer naar Amerika. Gescout door Southern Nazarene University (SNU) basketbalt hij daar nu in zijn 2e jaar in Oklahoma City voor ‘the Crimson Storm’. Een droom die werkelijkheid werd.

 

Maik combineert zijn studie International Business met dat wat hij het liefst doet; basketballen. Vanaf zijn 7e jaar speelde hij voor Rotterdam Basketbal en via diverse jeugd landskampioenschappen, selecties voor de Nederlands Teams, WK’s en EK’s 3×3 waar tot twee keer een zilveren medaille werd behaald, groeide hij door naar het eredivisieteam Feyenoord Basketbal.

Amerika
‘Mijn keuze om naar Amerika te vertrekken was geen makkelijke. Coach Salomon gaf mij veel vertrouwen en ik had het bij Rotterdam enorm naar mijn zin. Maar de kans die ik kreeg mijn droom waar te maken, gaf de doorslag. Ik speel in Amerika meer op een inside positie in een team waar de defence een van onze belangrijkste kwaliteiten is. In het begin moest ik erg aanwennen aan het inside spel omdat ik meer een stretch-forward speler ben. Maar ik ben de uitdaging aangegaan, ben een stuk sterker geworden, sneller op mijn voeten en hierdoor ontwikkel ik me nu veelzijdiger’.

SNU is geen onbekende naam in Nederland. Op dit moment speelt Maik zijn teamgenoot Jonathan Dunn een sterk seizoen in de Dutch Basketball League waar hij uitkomt voor Landstede Hammers.
“Bij SNU hebben wij heel veel samen getraind en gespeeld en het team voelt dan snel als familie. Dus ja, ook nu hij in Nederland speelt hebben wij samen af en toe contact”.

 

Een geweldige ervaring en zo’n aandenken neemt niemand me meer af!

Maik Bouwer

Conference Champion
In de sterke Great American Conference competitie wonnen Bouwer en Dunn vorig jaar de finale en kwalificeerden zich met hun team voor het eindtoernooi in Amerika, waar de beste 24 teams van geheel Amerika het tegen elkaar op zouden nemen. Helaas gooide COVID roet in het eten, waardoor de spelersbus, die al op weg was naar dit toernooi, kon omkeren omdat de lockdown werd afgekondigd. Een enorme teleurstelling maar het conference kampioenschap leverde voor iedere speler een geweldige ring op waarin naam en jaartal werd ingegraveerd.

Terug naar Rotterdam?
Ook dit seizoen is door COVID volledig anders, waarin ongeveer de helft van het oorspronkelijk aantal wedstrijden zijn gespeeld, maar de verwachting is dat het aankomend seizoen weer een volledige competitie zal zijn met een compleet preseason programma.

“Ik kijk er naar uit, maar voor het zover is kom ik eerst een paar weken weer naar Rotterdam om mijn familie en vrienden weer te zien, want door alle reisrestricties is dat dan bijna een jaar geleden. Of ik ooit weer voor Rotterdam zou willen spelen? Dat zou toch geweldig zijn? Ik volg zoveel als mogelijk de wedstrijden in de Nederlandse competitie en speciaal Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Want in Rotterdam liggen mijn roots”.