Nieuw: RoBa 3X3 !

Als een van de eerste basketbal verenigingen van Nederland gaat Rotterdam Basketbal een eigen 3×3 basketbal community opzetten 3×3 basketbal is inmiddels een Olympische sport. Hoog tijd dat we dat ook gaan begeleiden. Voor de fun, gezondheid en prestaties.

De 3×3 community van Rotterdam Basketbal biedt jongeren een nieuwe, flexibele manier om te basketballen. In onze home-base Alexanderhal organiseren we elke 2 weken op zondag (van 11.00 – 14.00 uur) een “3×3 hang-out” waar we als 3×3 liefhebbers bij elkaar komen. We organiseren allerlei leuke activiteiten, zoals pick-up games, toernooien, interne competities, “King of the court”,  challenges en contests. Je kan je skills showcasen aan de rest van Rotterdam, maar vooral: veel lol met elkaar in een gezellige 3×3 omgeving! Niets moet, veel mag.

Onder begeleiding van Frank Vermeulen (TC en coach Mu16-1) start binnenkort een heel team aan RoBa coaches  met deze nieuwe tak van sport. 

Samenwerking.

In je eentje ben je geen community. Gesteund door Rotterdam Sportsupport en de NBB gaan we ook de samenwerking in met overige 3×3 initiatieven samenwerken. Alleen samen krijgen we Rotterdam goed op de Nederlandse 3×3 basketbal-kaart.

Kick-off

De kick-off van de 3×3 community van Rotterdam Basketbal vindt plaats op zondag 11 april 2021, als de dan geldende coronamaatregelen en -richtlijnen dat toelaten. [UPDATE 24 maart: datum wordt uitgesteld!] Iedere jongere is die dag van harte welkom om te komen spelen, aan verschillende 3×3 activiteiten mee te doen en kennis te maken met elkaar én de community van Rotterdam Basketbal. Meer informatie over het programma en hoe de jeugd zich kan aanmelden, volgt binnenkort.

Relevante informatie kun je voortaan vinden op www.rotterdambasketbal.nl/3×3