Ons heren 1 Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball wint van The Hague Royals

Niet alle sport ligt stil. Ons heren 1 Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball won zaterdagavond 30 januari thuis tegen de nieuwe DBL ploeg The Hague Royals met 68 – 46. Op papier waren de krachtsverschillen groter dan in het Rotterdam Topsportcentrum (en de livestream) bleek. 

 

Al vanaf het begin leek er bij de Rotterdammers niet heel veel gretigheid in het spel. Met wat ongelukkige keuzes in de drives en een laag schotpercentage werd het al snel duidelijk dat het een taaie avond zou kunnen worden.  In het begin van de eerste kwart nemen de Royals nog even het initiatief in de score (2-5), maar dankzij hun matige passes en de daarbij behorende turnovers wist Feyenoord toch deze periode af te sluiten met een 20-13 voorsprong.

De spetterende dunk van Jeroen van der List in de 2e kwart was erg welkom voor het (online) publiek. Ook Mikalauskas en Davis kwamen nog aan dunken toe en brachten Feyenoord met rust tot 41-26.

 

 

8 punten in een hele derde kwart

Die voorsprong werd niet meer weggegeven in de 2e helft maar ook niet meer uitgebreid. Het hielp daarbij niet dat de Rotterdammers een driepunts percentage van 14,3 hadden. Slechts vier van de 28 pogingen van buiten gingen er in. Den Haag gooide er ook vier in, maar deed dat in 16 pogingen. Met in totaal maar een score van 8 punten door de thuisploeg in deze hele kwart kwam de stand op 49-35.

Ook de vierde kwart bracht niet veel verlichting voor Feyenoord. Een zone press in de verdediging leek niet bijster effectief. Het was vooral door de vermoeidheid van de Royals dat er nog enkele extra steals voor de Rotterdammers waren. Deze leverden tot genoegen van de Rotterdamse kijkers mooie dunks op van Coen Stolk en Raidell de Pree.  Zo werd de wedstrijd afgesloten met een 68 – 46 overwinning!

 

Uitdaging

Al met al een matige wedstrijd. Aan de Rotterdamse kant een ploeg die moeite had met de Haagse zone.  van buiten de driepunterlijn. En aan de Haagse kant een ploeg dat moeite had met de aanval en er 27 ballen weggooide. Hadden we de gretigheid en het niveau van de  Feyenoorders zoals tegen Den Helder gezien, dan was de uitslag waarschijnlijk nog veel gunstiger geweest. Een uitdaging voor de volgende wedstrijd.

Topscorers waren Juan Davis en Jeroen van der List met elk 15 punten. Davis was ook toprebounder met 12 stuks. Bij Den Haag kwam alleen Tim Troussel in de dubbele cijfers met 11 punten. Eric Kibi pakte 12 rebounds die er in overvloed waren.

 

Streaming

Op naar de volgende wedstrijd die we live online via de Eyecone site tegen een kleine vergoeding kunnen bekijken.

 

Headerfoto: Fons Simons. Tekst: Fons Simons en Eelco De Vaal

Een indruk van de wedstrijd via de livestream.