ROBA 3X3 Community Kick-off groot succes!

Zondag 6 juni was het eindelijk zo ver: de RoBa 3×3 Community kick-off! Een zeer geslaagde lancering van ons unieke 3×3 programma in Rotterdam. Na eerder uitstel vanwege de Corona, konden jongens en meiden zich in de Alexanderhal uitleven en het tegen elkaar opnemen in twee toernooien, dunk contests, shooting contests en meer…. 

 

Organisatie 

Een lang gekoesterde wens van Rotterdam Basketbal kon eindelijk van start. De organisatoren waren al maanden aan het plannen, maar Corona beperking gooide telkens roet in het eten. Bij de laatste versoepelingen zag RoBa de kans om het geheel -verdeeld over 2 toernooien- door te laten gaan.

In de ochtend waren de jongens en meiden van u12, u15 en u18 aan de beurt. In de middag iedereen van 18 jaar en ouder. Natuurlijk was er een gedegen aankleding met veel muziek konden ook de nodige prijzen zoals bekers en unieke t-shirts gewonnen worden.

Via internet en sociale media kon men teams van maximaal 4 personen opgeven. Naast het toernooi kon men zich ook opgeven voor de dunk-contest. Natuurlijk was iedereen ook welkom op de King-of-the-court competitie en de shooting contest. De gehele dag werd van top tot teen verzorgd en gratis aangeboden door RoBa 3×3 coaches en organisatoren.

 

Goede sfeer 

Het succes van deze dag kun je meten aan de sfeer. En die was geweldig. Spelers van RoBa zelf, Open Run en vele andere afkomsten maakten er samen een gemoedelijke dag van met hoogstaand basketbal. Het feit dat er geen scheidsrechters nodig zijn geweest, is een positief signaal richting de organisatie.

 

Hang-Outs

Vanaf nu gaat RoBa 3×3 programma verder met Hang-outs die elke 2 weken plaats vinden op zondag in de Alexanderhal. Mee doen?  Meld je hier aan ->

 

Aanloop  

Als eerste vereniging in Nederland omarmt Rotterdam Basketbal het 3×3 basketbal. Een nieuwe vorm van samen sporten en lol hebben zonder al te veel verplichtingen. Inspelend op de huidige tijdsgeest waarin flexibiliteit en de urban lifestyle belangrijke ingrediënten zijn. Zo is er rondom het basketballen altijd wel wat te beleven met muziek, fashion of andere elementen die bij deze doelgroep horen.

Met behulp van Rotterdam Sportsupport heeft Rotterdam Basketbal dit nieuwe programma op kunnen tuigen. Het doel is om ook kinderen die net buiten de 5×5 doelgroep vallen, een optie te beiden om op een flexibele manier te gaan sporten.

 

 

Hieronder een kort impressie (klik voor een close-up).
Overige foto’s zijn te zien in de 3×3 gallery ->.