RoBa-ballers aan het woord: Lotte

Vanuit de redactie willen wij jullie in deze rare tijden eens nader kennis laten maken met diverse RoBa mensen.  Daarom gaan we in een serie van interviews in op hun rol en liefde voor de club en het spelletje. Spelers, coaches, bestuur… noem maar op. Mocht je ook mensen weten die wij eens in het spotlicht moeten zetten, laat het ons weten. Dit keer laten wij je kennis maken met onze Lotte. Lotte speelt voor ons Rolstoelbasketbal team (3).

Dit zijn onze 10 vragen aan Lotte:

1. Wil je jezelf voorstellen?

Ik ben Lotte de Jong, 20 jaar en kom uit Rotterdam!

2. Hoe ben je bij Rotterdam Basketbal gekomen?

Ik speelde eerst bij Arrows’81. RoBa en Arrows’81 zijn samen gevoegd, zo ben ik terecht gekomen bij RoBa.

3. Wat is je rol binnen Rotterdam Basketbal?

Mijn rol binnen RoBa is dat ik aanvoerder ben van de Rollers team 3 en dat ik bezig ben om coach/trainer te worden binnen RoBa.

4. Wat voor werk doe je?

Ik ben student, volg de opleiding pedagogisch medewerker en ben Pgb’er voor mijn broertje met een meervoudige beperking. Daarnaast geef ik ook nog twee keer per week zwemles aan kinderen met en zonder beperking.

5. Welk doel wil je bereiken binnen Rotterdam Basketbal?

Mijn doel is om binnen 5 jaar, coach en trainer te zijn van team 3 waar ik nu zelf speelster ben.

6. Wat vind je het leukste aan Basketbal?

Ik vind het spelen natuurlijk leuk, maar de sociale contacten en de gezelligheid buiten het veld om vind ik ook heel prettig.

7. Welke kwaliteiten heb je nodig om een goede Basketballer te zijn?

De kwaliteiten die ik vind die je nodig hebt, zijn doorzettingsvermogen en plezier hebben. Zonder plezier kom je ook niet ver.

8. Heb je een voorbeeld of idool? En waarom?

Ik heb eigenlijk geen voorbeeld, ik heb veel geleerd van mijn coach/coaches. Die hebben geholpen in het maken van mijn keuzes waardoor ik trainer en coach wil gaan worden.

9. Welke advies wil je de spelers van Rotterdam Basketbal meegeven?

Heb plezier in het spel, werk hard om je doel te bereiken.

10. Wat vind je zo leuk aan RoBa?

Bij mij is het omdat de rollers eerst alleen waren, als 3 teams zijnde. Nu we samen zijn met de lopers maakt het toch een stuk gezelliger. Als je straks kijkt bij de wedstijden, zijn er niet alleen maar rollers in de zaal maar ook andere spelers van RoBa die kunnen komen kijken.