RoBa is een sportplus vereniging. Wat betekent dat?

Misschien heb je het plusje boven ons logo al gezien. Dat laat zien dat wij door de gemeente als een SportPlus vereniging aangemerkt zijn. Maar wat betekent dat eigenlijk?

De organisatie Rotterdam Sportsupport ondersteunt de sportverenigingen vanuit de gemeente. Zij mogen bepalen of een vereniging een Sportplusstatus mag krijgen.

Sportplusverenigingen zijn vitale en veilige sportverenigingen die van extra betekenis zijn voor hun leden, de wijk en de stad. Deze aanpakkers met lef zijn in de basis gemotiveerd om in te spelen op behoeften en nieuwe ontwikkelingen. Zij worden gezien als belangrijke partners in het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening en projecten waarbij sport, bewegen en verenigen als middel worden ingezet.

Toetsing
Als onderdeel van de Sportpluscommunity kunnen deze clubs sparren met verschillende experts. Ook krijgen zij met de toetsing een waardevolle spiegel voorgehouden en krijgen ze toegang tot kennis en een nieuw netwerk. Een vereniging die Sportplus wil worden wordt door een afhankelijke commissie getoetst op vijf onderdelen:

•             Algemene vitaliteit

•             Financieel en juridisch

•             Veilig sportklimaat

•             Maatschappelijk ondernemen

•             Borging van de maatschappelijke activiteiten

Wij zijn trots op het feit dat Rotterdam Basketbal erkent is als een Sportplus vereniging en dat wij er samen met onze leden, ouders en vrijwilligers alles aan doen om dat te blijven. 

Rotterdam Sportsupport

Je hebt waarschijnlijk al eens gehoord van partijen als Rotterdam Sportbedrijf en Rotterdam Topsport. Hieronder zie een overzichtelijke animatie waar de verschillende rollen worden uitgelegd. En natuurlijk een mooi verslag van ons jubileum vanuit dit onderwerp.