RoBa-ballers aan het woord: Pavle

Vanuit de redactie willen wij jullie in deze rare tijden eens nader kennis laten maken met diverse RoBa mensen.  Daarom gaan we in een serie van interviews in op hun rol en liefde voor de club en het spelletje. Spelers, coaches, bestuur… noem maar op. Mocht je ook mensen weten die weijeens in het spotlicht moeten zetten, laat het ons weten. Dit keer laten wij je kennis maken met onze Pavle Latinovic die zowel voor Roba als Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketbal speelt!

 

Dit zijn onze 10 vragen aan Pavle:

1. Wil je jezelf voorstellen?

Ik ben Pavle! Ik ben 20 jaar en ik ben geboren in Servië. Ik woon en studeer wel al bijna heel mijn leven in Rotterdam.

2. Hoe ben je bij Rotterdam Basketbal gekomen?

Toen ik 6 was begon ik met basketballen bij Cady ’73 in Capelle, waar allebei mijn zussen toen al speelden en mijn moeder coach was. In de U12 wilde ik graag voor een team in een hogere competitie spelen, dus ben ik bij RoBa gaan spelen en ik ben tot de dag van vandaag gebleven.

3. Wat is je rol binnen Rotterdam Basketbal?

Ik speel in het U22-team en in het eerste bij Feyenoord Basketball.

4. Wat voor werk doe je?

Ik studeer fiscaal recht op de Erasmus universiteit in Rotterdam. Daar ben ik nu met het laatste jaar van mijn Bachelor bezig. En ik geef bijles!

5. Welk doel wil je bereiken binnen Rotterdam Basketbal?

Het lijkt mij leuk om als bepalende speler in het eerste goede resultaten te halen en veel wedstrijden te winnen.

6. Wat vind je het leukste aan Basketbal?

Spelen!

7. Welke kwaliteiten heb je nodig om een goede Basketballer te zijn?

Ik denk dat het belangrijkste is dat je bereid bent om elke dag aan je spel te werken maar dit kan alleen maar als je het spelletje ook echt heel leuk vindt. Als je niet kan genieten van basketbal zal dit altijd terugkomen in je werk-ethiek en zelfs in je spel.

8. Heb je een voorbeeld of idool? En waarom?

Eén voorbeeld heb ik niet echt. Mijn idool is denk ik Muhammad Ali. Hem vind ik als sporter en persoon echt geweldig.

9. Welk advies wil je de spelers van Rotterdam Basketbal meegeven?

Blijf vooral met z’n allen in Rotterdam en probeer samen in RoBa hele goede teams neer te zetten. In een stad met zo veel talent als Rotterdam moet dat makkelijk kunnen!

10. Wat vind je zo leuk aan RoBa?

Het is ‘de’ basketbalclub voor mij, uit de mooiste stad in Nederland. Ik ben altijd trots om daar vooruit te komen op het veld. 

Foto: copyright Luka de Kruijf