RoBa spelers in Nike Jordan documentaire!

Rotterdam Basketbal Nike Jordan

Het hoofdkwartier van Nike Europa is gevestigd in Hilversum. Onlangs heeft het Nike merk Jordan daar een nieuw, uniek basketbal veld aangelegd. En dat wilden ze aan iedereen binnen Nike wereldwijd laten zien. Dus vroegen ze aan het Rotterdamse Pastrami Film Company of zij er een gave documentaire van wilden maken.

Deze korte documentaire verteld eigenlijk het verhaal vanuit 3 gezichtspunten: die van de designer, het bouwen van het veld en van de basketballers.

  1. Design: Opvallend zijn de felle kleuren die op het veld gebruikt zijn. Uniek is daarbij ook dat sommige kleuren een verloop hebben. Niet zo makkelijk om dat te realiseren. 
  1. Bouw: De vloer is gemaakt van gerecyclede schoenzolen. Dat geeft een vrij zacht, rubber veld. Wel zo fijn voor de omliggende kantoren omdat dat het geluid van het stuiteren dempt.
  1. Basketballers: Natuurlijk draait het merk en verhaal uiteindelijk om de basketballers (en hun kleding). Die beginnen in het verhaal op een grof, oud basketbalveld en eindigen op het spiksplinternieuwe mooie Jordan court. Een mooie, positieve ontwikkeling.

Opnamedag 1: Hilversum
Voor de opnames waren diverse jongens en meiden nodig die een balletje konden gooien en óók nog de diversiteit van de Jordan uitstraling konden vertegenwoordigen. Zo kwam Pastrami Film Company als snel uit bij Rotterdam Basketbal. De selectie van 7 RoBa spelers werd op de eerste opnamedag in Hilversum nog aangevuld met een dame van Jordan en 2 dames van Apollo. Nadat iedereen in totale Jordan outfits gestoken werd, werd de hele dag besteed aan het filmen van individuele acties, team acties en gewoon mooie shots van de dames en heren samen.

Opnamedag 2: Rotterdam
Voor het begin van het verhaal was een urban omgeving nodig. In de avond werd een Rotterdams straatveldje omgetoverd tot een heuse filmset. Compleet met tanks vol water om een regenachtige avond na te bootsen werd ook hier weer door 6 RoBa speler en speelsters lustig op los geacteerd en gebasketbald. Soms met gevaar voor de cameraman die vaak dicht op de actie zat.

Premiere 
Aangezien de documentaire voor Nike Jordan intern bedoeld is, weten we niet of we het resultaat zullen mogen gaan delen met de rest van de wereld. Mocht dat zo zijn, dan horen jullie dat natuurlijk hier en op onze site. 

Dank
In ieder geval willen wij Jordan bedanken voor de gulle gastvrijheid en natuurlijk de hele crew van Pastrami Film Company voor deze unieke ervaring en de professionele verzorging van onze RoBa spelers!