Een huis vol bij Roba!

RoBa basketbal clinic

Vorige week zondag 6 maart was de Alexanderhal afgeladen met onze jongste talenten. Alle kinderen van U10, U12 en U14 konden zich via zijn/haar coach aanmelden voor een leuke Basketbal middag. De basketball drills werden verzorgd door diverse Roba coaches en gast-coaches in de voorjaarsvakantie. 

Onze U10 trainer Daniro Mensche steekt zijn enthousiasme voor Basketbal niet onder stoelen of banken. Aan het einde van de voorjaarsvakantie stonden er geen competitie wedstrijden gepland. De Alexanderhal was nog vrij en Daniro vond dat er toch een leuke Basketbal middag voor de kinderen van Roba georganiseerd kon worden. Na wat telefoontjes te hebben gepleegd had hij een en mooi lijstje van coaches die hem die dag zouden bijstaan met basketbal skills:

Ricardo de Klein
Steven Scholsberg
Fabian Mac Donald
Henk Pieterse
Aleksandar Lukić
Cedinio Baly

En onze jeugdspelers:
Jona Leysner
Henrique Pieterse
Gianni Scholsberg

Een oude bekende voor velen binnen de basketbalwereld is Henk Pieterse. Veel succes gehad als speler in binnen- en buitenland, nu ook als spokesperson voor de stichting “Pest mij maar”. Deze stichting gebruikt sport om verschillende doelgroepen op een positieve manier bekend te maken met de gevolgen van pesten. Henk zorgde voor de aftrap en wist met zijn humor en muziek de kinderen direct te raken. Leuke spelelementen werden afgewisseld met basketbal skills van de verschillende coaches.

Trainen en lunch
Na 1 ½ uur intensief te hebben getraind, was het tijd voor een korte break. De kinderen kregen allemaal een lunch pakket en konden even gezellig in de Roba kantine bij elkaar zitten om hun eten te nuttigen en bij te kletsen. Na een tijdje te zijn bijgekomen wilden de  coaches weer aan de slag en de middag werd afgesloten met een leuk spel waarbij de kinderen leuke sportieve spullen konden winnen.

Naast veel spelers mochten er ook vriendjes van buiten de club meedoen. Bij elkaar waren er toch rond de 60 kinderen aanwezig tijdens deze sportieve dag.

Al met al een geslaagde middag, met veel Basketbal plezier. Zeker voor herhaling vatbaar!

Onderstaande foto’s van Daniro laten zien hoe gezellig het was: