RoBa Rollers op de Paralympics!

De Paralympische Spelen in Tokio zijn begonnen! En dat gaat natuurlijk niet zonder de inzet van een paar bijzondere RoBa speelsters: Saskia Pronk en Sylvana van Hees gaan met het Nederlands rolstoelbasketbal team op jacht naar goud!

Van onze vereniging Rotterdam Basketbal zijn er 2 meiden geselecteerd om mee te gaan met de damesselectie naar de Spelen. Dit zijn Saskia Pronk en Sylvana van Hees. Ondanks dat beide niet in Rotterdam woonzaam zijn, spelen ze hier al een aantal seizoenen.

Saskia maakte haar debuut bij de damesselectie in 2009 en dit wordt voor haar de tweede Spelen. Ze is in 2012 mee geweest naar de Spelen in Londen. Voor Sylvana wordt dit haar eerste Spelen en zij maakte haar debuut in 2019. Daarnaast hebben beide dames wel veel trainingsstages en vriendschappelijke toernooien gehad op internationaal niveau.

Bronzen medaille
Tijdens de laatste Spelen in Rio (2016) won het rolstoelbasketbalteam een bronze medaille. Hierna zijn de dames nog Europees kampioen geworden in 2017, Wereld kampioen in 2018 en weer Europees Kampioen in 2019. Tijdens het EK in 2019 hebben zij zich dan ook gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen in Tokio. Zij spelen de eerste wedstrijden op 25, 26, 27 en 29 augustus.

Wij wensen Saskia en Sylvana heel veel succes in het verre Tokio!