Rotterdams Talent Matija Lukic gescout door Joventut Badalona!

RoBa Matija Lukic

Dat Matija Lukic (13) een talent is, weten we bij RoBa al. Maar dat hij door Spaanse scouts is opgemerkt, is wel bijzonder. Op uitnodiging van Badalona werd hij voor een aantal dagen uitgenodigd om te komen proeftrainen bij het beroemde Joventut Badalona! En natuurlijk mochten zijn ouders en talentvolle broertje Fedor ook mee…

Het zou zo maar kunnen zijn dat Matija vanaf komend seizoen in Spanje woont en meedoet aan het jeugdprogramma van Joventut Badalona. Momenteel speelt hij bij Rotterdam Basketbal bij U14-1 en is hij bankspeler bij U16-1. Dankzij opvallend goede statistieken en interessante filmpjes van Matija in actie, werd hij opgemerkt door de scouts van Badalona. Na instagram-contact met vader Aleksandar werden nog meer videos gedeeld en kwam de uitnodiging om Matija en zijn broertje Fedor eens op proef te laten komen.

Pittig niveau

In Spanje aangekomen, mocht Matija slapen in het spelershuis. Een apart onderkomen voor kinderen van diverse nationaliteiten die aan het programma mee doen. Professionele begeleiders zijn daar 7 dagen per week aan de slag om ervoor te zorgen dat de kinderen op tijd eten, slapen en naar school of training gaan. En het werd al snel duidelijk dat die trainingen ook professioneel zijn.

Twee keer per dag worden de spelers sportief uitgedaagd in de mooie faciliteiten van het Joventut Badalona stadion. Half onder de grote arena bevinden zicht meerdere basketbal velden en fitness ruimtes. In de ochtend vaak een kracht training en in de avond een pittige Basketbal-training.

En er wordt bij Joventut veel verwacht van de spelers. Trainers kunnen boos worden wanneer je niet hard genoeg passt of een screen zet. En iedereen speelt ook hard tegen elkaar, maar zijn weer vriendelijk zodra het basketballen stopt. De trainers waren allemaal Spaans, maar gelukkig sprak iedereen goed Engels.  

Mag hij komen?

3 dagen mochten Matija en Fedor mee trainen. Fedor bleek ook interessant vanwege zijn balgevoel en unieke linkshandigheid. Toch draaide het nu vooral om Matija en dat bleek de club goed te bevallen. Na de proeftrainingen is hij uitgenodigd om mee te komen doen aan het programma! In het voorjaar zal het gezin Lukic nog eens enkele dagen op de proef gaan. Dan zou het zo maar kunnen dat Matija op zijn 13e naar Spanje gaat om een professionele basketbal carrière na te streven!

Matija zelf vindt het wel spannend, hij heeft er vooral heel veel zin in. Wij wensen Aleksandar, Natasa, Matija en Fedor veel succes met het maken van de keuze!

 

 

Hieronder zie je nog enkele videos van Matija in actie: