Een kraker van een wedstrijd: De nummer 2 tegen de nummer 1 van de 2de divisie mannen U20!

RoBa u20 - Fons Simons fotografie

Een goed gevulde Alexanderhal op zaterdagavond met een jong publiek. U14-1 was aanwezig om ook hun eigen trainer aan te moedigen. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De U20 mannen ontvingen de Bouncers Gouwenaren op bezoek. Om 21.00 werd het startsein gegeven voor een wedstrijd waarbij al direct een mooie driepunter van Twan Martha bij de score van Roba bijgeschreven kon worden. En dit was zeker niet de enige driepunter! In het eerste kwart mocht Twan nog eens 2 driepunters op zijn naam zetten. Ook Orits Overmeer liet van zich horen, uiteindelijk heeft hij als topscorer van deze wedstrijd 18 punten voor Roba gemaakt. Het eerste kwart eindigde in mooie cijfers voor Roba, 21-13 was op het grote scoreboard af te lezen.

Voorsprong verliezen
Deze lijn kon Roba in het begin van het 2de kwart gestaag doorzetten, Marijn Morsch maakt een mooi punt op 27-13. Helaas was dit het laatste punt voor het verdere verloop van het 2de kwart. De Gouwenaren kwamen beter in de wedstrijd en begonnen aan een inhaalslag. Er werd gevochten voor elke bal, de Roba mannen verloren de grip op de wedstrijd en langzaamaan kwamen de cijfers van de Bouncers dichter in de buurt van Roba. Uiteindelijk gingen de Roba mannen met een stand van 27-30 de rust in.

De sfeer in de Alexanderhal zat er goed in, veel jonge basketballers die ook naar de wedstrijd van de rollers (RSE 1) hebben gekeken. Zij hadden de zware taak om in de halve finale van de beker R.B.V.M. uit Middelburg te verslaan. Dit is hen gelukt en daardoor staan ze in de finale van de beker!!

Support
Na de pauze had U20 de uitdaging om in de buurt van de Bouncers te blijven, dit lukte ook zeker, op een gegeven moment was de score gelijk: 32-32. Helaas was dit niet voor lange duur en liepen de Gouwenaren uit naar 32-48. Het publiek liet van zich horen en zorgde voor wat meer geluid in de hal. De aanmoedigingen waren hard nodig! Uiteindelijk sloten de Roba spelers het 3de kwart af met 37-55.


Laatste poging

In het 4de kwart moest het dan gebeuren. De Roba supporters werden steeds luider. Orits Overmeer en Olviennio van de Berg waren goed op dreef en zorgden voor een kleiner verschil in punten….Lukte het U20 toch om de wedstrijd om te draaien in hun voordeel? Het publiek werd steeds luider en stonden achter het U20 team. Nog met een paar minuten op het scoreboard, was de stand 61-70.  De bouncers hielden hun hoofd koel en gaven de winst niet meer uit handen. Orits Overmeer wist in de laatste seconde nog een mooi punt te maken. Uiteindelijk waren de volgende cijfers zichtbaar in het “groen”: 65-74. Een mooie stand waarbij het publiek heeft genoten!

 

Hier nog een mooie driepunter van Twan Martha in beeld:

(Fotografie: Fons Simons)