Gerse Gasten vertegenwoordigen RoBa 3X3

Je bent nooit te oud om te basketballen! Onder de naam ‘Gerse Gasten’ vertegenwoordigen een groepje basketbalvrienden RoBa 3×3 in de 35+ NBB competitie. Afgelopen zaterdag was weer een wedstrijddag en speelden ze 4 wedstrijden in Almere…

In het basketbal kun je vrienden voor het leven maken. En als iedereen gezond blijft, kun je ook lang samen blijven basketballen. 

Zo is er een competitie voor 3×3 basketbal voor mensen van 35+! Dames en heren die graag nog af en toe een balletje willen gooien. Eens in de 2 maanden is er dan een wedstrijd dag waar alle teams het tegen elkaar opnemen. Over een heel seizoen wordt dan bepaald wat de uiteindelijke ranking is.

In de flitsende tenues van RoBa 3×3 mochten Dennis van der Helm, Eelco de Vaal, Pascal Wetsteijn en Jeffrey van der Sloot Rotterdam vertegenwoordigen. Coach Daniro Mensche was helaas op een eerdere wedstrijddag geblesseerd geraakt en Manuel Parreira da Silva was deze dag reserve.

4 wedstrijden

De ochtend (al om 10:00!) begon goed. Er werd solide gewonnen van de eerste tegenstanders uit Utrecht. Ook van de tweede tegenstanders werd gewonnen. Helaas begon het gebrek aan conditie al snel merkbaar te worden.

De derde wedstrijd werd nipt verloren en de vierde wedstrijd viel het scorend vermogen van de gerse gasten erg tegen. Die werd dus ook verloren.

Sportiviteit

Gelukkig draaien deze dagen niet om de fanatieke winst. Minstens zo belangrijk is om iedereen lekker te laten ballen. Zowel bij de dames als de heren overheerste een gemoedelijke sfeer. Iets dat ook helpt bij het feite dat men voor elkaar moet fluiten en tafelen. Op nar een volgende, gezellige sportieve wedstrijddag in Januari!

Meedoen?

Heb je ook zin om te komen ballen zonder verplichtingen? De competitie is al in volle gang, maar regel wat vrienden of vriendinnen en kom langs bij onze RoBa 3×3 Hang-outs >>.