Rotterdam Basketballers weer aan de slag!

Afgelopen weekend stonden er na wederom een lockdown periode eindelijk weer wedstrijden op het programma. Jong en oud mochten weer aan de slag. Met publiek ditmaal. Laten wij hopen dat dit de laatste lockdown was!

Het eerste weekend na de lockdown waarin een aantal teams van Rotterdam Basketbal weer het beste van zichzelf mochten laten zien. Helaas ook een aantal annuleringen van wedstrijden maar gelukkig voor 8 teams van Roba was de Alexanderhal weer beschikbaar voor zowel de spelers als publiek. Een mooi moment om weer te genieten voor iedereen die een warm hart toedraagt aan de mooie sport Basketbal.  

M18
De Alexanderhal was op zaterdag goed gevuld met een aantal mooie wedstrijden. Donar M18 mocht na een lange reis aantreden tegen onze jongens onder 18. De eerste 10 minuten ging de stand gelijk op, helaas bleek verder in de wedstrijd dat de Groningse mannen toch iets te sterk waren, eindstand uiteindelijk in het voordeel van Donar: 49-76. Daan Lambillion en Tjall de Vaal waren beiden goed voor 11 punten in deze wedstrijd.

U12-2 en U16-1
Beide jongens teams uit Oud-Beijerland (U12-2 en 16-1) waren al vroeg aanwezig in de Alexanderhal, 09.30 stonden zij al klaar om van start te gaan tegen Roba U12-2 en Roba U16-3. Nikola Markovic was goed op dreef voor U16-3, met 19 punten is hij topscorer van deze wedstrijd. Zowel U12-2 en U16-3 waren goed voor 43 punten, ook hier was het uit team net een maatje te groot voor de Roba jongens. Beide wedstrijden zijn dan ook gewonnen door de Oud-Beijerlanders.

RS1
Maar er was ook winst binnen Rotterdam Basketbal. Ons eerste team rollers hebben een mooi resultaat neergezet, de wedstrijd werd gewonnen met 65-59. Ook hier spelers in dubbele cijfers, Maykel van Rysinge en Koen Snieder zorgden er mede voor dat de wedstrijd in het voordeel was voor Roba.
(Lees hier het hele verslag van de rollers)

U10 en U14-2
De jongere spelers onder ons wisten het publiek op het puntje van hun stoel te krijgen. Zowel U10-1 en U14-2 hebben laten zien hoe enerverend Basketbal kan zijn. Coaches Daniro en Dennis van U10-1 waren goed op dreef met hun pupillen. Beide teams scoorden gelijk op, in de gehele wedstrijd bleef het verschil 2 tot 4 punten. Het bleef tot de laatste minuut superspannend! De jongens en meisjes van Roba wisten hun hoofd koel te houden, de winst werd niet uit handen gegeven. Een mooi einde met als eindscore 49-47.

U14-2
Alleen U14-2 ging vandaag op pad. Zij werden ontvangen door River Trotters in Hardinxveld-Giessendam. Ook daar heel lang minimale verschillen waardoor er tot het einde nog niet duidelijk was wie de winnaar van deze pot zou worden. Gelukkig lieten onze Roba jeugdspelers zich niet gek maken, met de winst in de pocket gingen zij tevreden op huis aan!

 

(Foto: Fons Simon)