Peanuts toernooi U10 Weert Limburg

Voor het derde achtereenvolgende jaar zijn onze jongste spelers weer van de partij op het Peanuts toernooi wat georganiseerd wordt door Basketbalvereniging Bal in Weert.

Op 2de Paasdag was iedereen welkom in Sporthal Boshoven. Wel 28 teams deden ermee! Naast U10 waren er ook veel U8 spelers aanwezig. Al heel jong zo betrokken bij Basketbal. Al vroeg in de ochtend vertrokken de spelers, coaches en ouders van U10-1 en U10-2 richting Weert. Om 10.00 was de officiële opening waarbij iedereen aan een warming up kon beginnen samen met spelers van het Heren team van Bal.

4 RoBa teams
Rotterdam Basketbal was vertegenwoordigd met wel liefst 4 teams U10 die begeleidt werden door coach Daniro, Corina, Albert en Ricardo. Het toernooi (3 x 3) werd gespeeld zonder puntentelling en scheidsrechters. Trainers begeleidden de wedstrijden waarbij er in onderling overleg beslissingen werden gemaakt. Elke wedstrijd duurde circa 8 minuten. De enige competitieve elementen waren de individual en teams skills. U10-1 mag zich de winnaar noemen van de laatste activiteit. Zij scoorden de meeste driepunters in 2 x 1 minuut!!!

De hele dag door waren er verschillende wedstrijden voor zowel U8 als U10. Mascotte Dribbel liep rond om alle teams aan te moedigen. Een leuke dag die afgesloten werd met de prijsuitreiking voor de winnaars die de skills competitie hadden gewonnen.

Dank aan Bal voor de organisatie! Een leuke en gezellige dag voor zowel onze spelers, coaches en ouders.

Hieronder nog een leuke video en foto’s van het toernooi: