Rotterdam Basketbal Heren 1 Kampioen!

Zaterdag speelde ons Heren 1 onder grote belangstelling tegen de nummer 2 Baros om het kampioenschap. Bij winst is RoBa niet meer in te halen in de competitie. Het werd een spannende wedstrijd in de Alexanderhal met een nipte 90 – 87 overwinning voor de thuisploeg!

Bij de start van de wedstrijd stond RoBa al 8 punten los van de nummer 2 Baros in de Tweede Divisie ranglijst. Een overwinning van de thuisploeg zou genoeg zijn om het kampioenschap voor dit seizoen te verzekeren. 

Coaches en sponsor
Door een gebrek aan een vaste coach voor ons heren 1 team, is gedurende het seizoen onder verschillende coaches gespeeld. Deze wedstrijd werd gespeeld onder het toeziend oog van Alpha Sow als hoofdcoach en Robert Brandon als assistent coach. Er waren weinig geblesseerden en daarom kon de coach over een vol team beschikken.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er ook nog tijd om een ingelijst shirt aan RoBa Team Angel Okapion te overhandigen. 

Q1 en Q2 in hoog tempo
Jong en oud publiek was in grote getale op de wedstrijd afgekomen om hun team naar de overwinning te schreeuwen. Dat zorgde voor een uitermate positieve sfeer in de hal. Zij zagen een eerste kwart die tekenend bleek voor de gehele wedstrijd. Met een redelijk hoog tempo in het spel liepen beide partijen gelijk op. Doordat Manuel Tumba ook meerdere strafworpen wist te raken had RoBa een kleine voorsprong van 23 – 16 na het eerste kwart. 

In het tweede kwart was het beeld niet veel anders. Wel leek het of de spanning van een kampioenswedstrijd parten speelde bij de hoeveelheid balverlies van de thuisploeg. Wat ook duidelijk werd, was dat Baros kon terugvallen op enkele stabiele schutters en uitblinker Richard Maxwell.  Desondanks liep RoBa nog even uit naar een voorsprong van 10 punten en sloot RoBa het tweede kwart af met een 46 – 38 winst.

Zware tweede helft
Zoals we helaas zo vaak hebben gezien dit seizoen, is RoBa in het derde kwart niet op zijn best. In plaats van langzaam uitlopen, was het juist Baros dat onder leiding van Maxwell dichterbij kwam. Gelukkig was er aan RoBa zijde naast de stabiel spelen Ole Hoogsteden nog een extra lichtpunt in de vorm van Boni Tumba. Toch slonk de voorsprong tot 1 punt met een stand van 65 – 64.

Beslissende vierde kwart
Dus kwam alles aan op het laatste kwart. Het publiek ging nu echt achter hun team staan en gaf in reactie op Maxwell een vleugje dramatiek rondom het spel. In dit kwart kwamen de punten van een goed scorende Ole Hoogsteden en Tim de Looff goed van pas. 

Door in de laatste minuut uit te lopen, leek de overwinning al binnen. Maar toen Niyi Pijper in de laatste 20 seconde nog een 3-punter voor Baros raakte, bleef het spannend tot het laatste zoemer. De winst was beklonken met een 90 – 87 overwinning voor Rotterdam Basketbal!

Volgend seizoen: Eerste Divisie
Het is lang geleden dat het Heren 1 van Rotterdam Basketbal kampioen is geworden. Met deze overwinning is promotie naar de Eerste Divisie zeker en beginnen we een beetje het gat op te vullen dat ons oude heren 1 (momenteel Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketbal) heeft achtergelaten.

 

Hieronder een compilatie van onze fotograaf Fons Simons van deze mooie avond: