ROBARO 2 – een team voor IEDEREEN!

Rotterdam rolstoelbasketbal

Ons ROBA rollers TEAM2 is het meest uitgesproken voorbeeld dat sport voor IEDEREEN is. Leeftijd, handicap, ras of afkomst maken geen verschil.

We hebben tieners, 65 plussers, blank, gekleurd, wel of juist niet geboren met een beperking.  Op hoog niveau gespeeld en volledig zonder enige basketbalachtergrond of spelervaring. Ondanks al deze individuele verschillen, en ondanks het feit dat ieder voor zich een ander “verhaal” heeft, gaat het er bij ons om hoe je met elkaar samenwerkt, en een ander helpt zonder onderscheid, juist omdat we elkaars beperkingen accepteren. Want net als in het echte leven heb je ook in het  rolstoelbasketbal elkaar nodig om ergens te komen en om samen met elkaar er het beste van te kunnen maken. Daarom is wedstrijden winnen of verliezen niet van belang, want in ons TEAM kennen we geen verliezers!

Ja, alles komt samen in dit unieke TEAM, dat 1 gemeenschappelijk doel heeft:

Plezier hebben in wat je doet en elke keer weer proberen om verder te komen in onze sport, die je ook zonder te rennen en springen kunt beoefenen in een bijzondere basketbal-vereniging door en voor IEDEREEN.

ROBA: Een club om trots op te zijn!

Rotterdam Basketbal rolstoelbasketbal