Spanning in Alexanderhal bij U10 en U14-1

Afgelopen weekend stonden er 2 wedstrijden op het programma met garantie voor heel veel spanning. Zowel U10 en U14-1 speelden tegen teams die in de competitie boven aan staan.   

U10 tegen Binneland

U10 ging zaterdag van start tegen Binnenland U10-1. De Barendrechters hebben zelfs 2 U-10 teams. Veel jong talent in de regio. Dat beloofde wat als onze jongens en meisjes U10 tegen het eerste team van U-10 moesten spelen! Om 11.00 werd het fluitsignaal gegeven om de wedstrijd te beginnen. Met gezonde spanning op hun gezichten stonden onze eerste 5 spelers klaar.

In de eerste paar minuten ging de stand gelijk op. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Na de 2de en 3de periode zag je al langzaam een stijging in het aantal punten, aan Rotterdamse kant. Na 4 periodes was de stand bij rust: 32-14. Een knappe prestatie van U-10! Coach Daniro wist met zijn enthousiasme (zelfs op krukken!) het team te motiveren om ook na de rust, het punten aantal te verhogen. Topscorers Daniel en Nathan waren goed voor 24 punten in totaal. De andere jongens en meisjes waren ook goed op dreef, een echt team waar iedereen aan scoren toekomt!

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 59-23. Een super prestatie waarbij zowel spelers en ouders genoten hebben van de teamspirit!

 

U14 tegen MBCA

U14-1 mocht zondag aantreden tegen het sterke MBCA uit Amstelveen. Deze jongens hadden alle wedstrijden tot nu toe gewonnen in de competitie. Zo ook onze jongens U-14. De wedstrijd werd vooraf met muziek ingeleid, de sfeer zat er goed in en onze jongens waren er klaar voor om op full court te spelen. Ook familie, vrienden en mede clubgenoten zaten op de tribune om van de deze thriller te gaan genieten!

In het 1ste kwart ging het in hoog tempo gelijk op, het scorebord liet de volgende stand zien: 20-19. Het was duidelijk dat beide teams ervoor wilden gaan. Toch werd het verschil in het 2de kwart wat groter, de punten vielen meer aan de kant van MBCA. En deze lijn zette zich voort, Rotterdam Basketbal kon het gat op een gegeven moment niet kleiner maken. De jongens gingen de rust in met 30-48.

Een zware taak stond hen te wachten in het 3de kwart. MBCA bleek een maatje te groot te zijn, helaas kon onze U-14 het tij niet keren. Na het eindsignaal waren de volgende cijfers zichtbaar: 59-106. Een ervaring rijker en op naar de uitwedstrijd!