Eindelijk van start!

Na een aantal maanden buiten te hebben getraind en geen competitie te hebben gespeeld was daar dan eindelijk het officiële weekend (18/19 September) dat bijna iedereen van Rotterdam Basketbal weer in de Alexanderhal mocht aantreden of een bezoek bracht aan een tegenstander voor een wedstrijd. Wat heeft iedereen hier naar uit gekeken. 

Sinds December 2020 heeft de Basketbal competitie helaas stil gelegen. Maar eindelijk was het moment daar! Wat hebben wij het spel gemist in onze eigen hal of bij onze tegenpartij.

Daarvoor heeft iedereen ook nog de mogelijkheid gehad om elkaar tijdens het startweekend te zien. Hier zijn  spelers en ouders op de hoogte gebracht van wat er het aankomende seizoen op het programma staat. Dit is besproken met de coaches en teammanagers. Nieuwe spelers zijn welkom geheten, veel informatie is uitgewisseld, er is getraind en er zijn nieuwe teamfoto’s gemaakt. Deze worden binnenkort ook op deze website gepubliceerd. 

En wat gebeurde er het afgelopen weekend binnen R’dam Basketbal? Een korte samenvatting van alle teams die dit weekend hebben kunnen spelen:

Rotterdam Basketbal heeft goede resultaten laten zien. Afgelopen vrijdagavond mochten de mannen van U22 het spits afbijten. Onze jongens waren een maatje te groot voor UBall, met topscorer Philip Metz, werd de eindstand uiteindelijk: 108-48.  De eerste gewonnen wedstrijd in de Alexanderhal van dit seizoen! Ook de jongens van onder 18-2 en 18-3 hebben mooie resultaten neergezet, ook zij hebben beide gewonnen. Onder 18-1 hadden een zware kluif aan de jongens uit Weert van Basketbal Academie Limburg, zij hebben helaas verloren met 108-46. 

Onder 16-1 en 16-3 konden ook net helaas niet de winst mee pakken. Chermano van la Parra kon wel dubbele cijfers in zijn score terug zien bij M16-1, Landslake Lions wisten de wedstrijd met 70-83 te winnen. Goede hoop voor de uitwedstrijd. M16-2 en 16-4 wisten te overtuigen en namen de winst mee naar huis.  

Onze dames hadden het moeilijk in Utrecht, helaas zagen zij hun eerste wedstrijd in verlies eindigen. De heren trokken aan het langste eind, een mooie score van 65-83 in Breda met Max Hirs als topscorer. 

U14-3 kwam net 1 punt te kort voor de winst, in Nieuwerkerk a/d IJssel werd nipt verloren. U14-1 en U14-2 konden mooie cijfers terug zien op het scorebord. Alex Granados en Fabian van de Weert zorgden samen voor dubbele cijfers bij U14-2 in Zwijndrecht.  U14-1 moest een stukje verder rijden. De bosschenaren stonden na het oefenduel van het weekend ervoor, klaar voor een revanche. Met 6 spelers van R’dam (door blessure en ziek) onderweg, lag er een mooie uitdaging. Enig zins zenuwachtig konden ook hier na 40 minuten spelen, mooie cijfers worden bijgeschreven.

De meiden U14 hadden een zware klus aan Leiden, dat gold helaas ook voor U12-2. Ook zij konden hun eerste wedstrijd niet in winst omzetten. 

Mooie cijfers voor het eerste weekend. Een aantal teams moeten nog even wachten maar binnenkort mogen ook zij gaan strijden, hopelijk ook met hele positieve resultaten. Het beloofd een mooi seizoen te worden!