Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball komt tot halve finale van de DBL-cup!

Feyenoord Basketball

Ons heren 1 laat al langere tijd goed basketbal zien. In de reguliere competitie en in de beker. Na de overwinningen op Den Helder en Den Bosch namen de Rotterdammers het in Weerd op tegen BAL in de halve finale van de DBL-beker. De verwachtingen waren positief. Helaas duurde de wedstrijd net zo’n 2 minuten te lang en werd er met 84-79 verloren.

Aanloop

In de reguliere competitie staat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord op een stevige 5e plaats. Te sterk voor de lagere teams en maar net iets te zwak voor de top 4. Met een compleet fitte selectie en de uitgestelde aansluiting van Kherrazi was hier vast een algeheel beter resultaat binnen handbereik geweest.

Geplaagd door blessures moet een kleine kern aan spelers al een aantal weken meer minuten maken dan normaal. Zeker de afwezigheid van Orden Kanda en -kortere tijd – Jeroen van der List beek zwaar te wegen. De nieuwe versterking met de 27-jarige Fin Joonas Lehtoranta is dan ook zeer welkom. Spelers van buiten de vaste roulatie komen vaak pas binnen de lijnen wanneer de voorsprong groot genoeg is.

Bekerwedstrijd

Dit seizoen ligt er veel nadruk op de driepunters. Wie op een avond het beste ritme heeft voor de driepunters, lijkt meestal als overwinnaar uit de bus te komen. Hoewel BAL bekend staat om het gemak waar zij in hun thuishal driepunter raken, wisten beiden ploegen in de eerste kwarten niet veel driepunters te raken. Zo gaan de teams gelijk op en komt Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball tot een 37-39 voorsprong in de rust.

In het 3e kwart lijkt het alsof de vermoeidheid zijn tol eist. Ondanks behoorlijk wat balverlies bleef de achterstand met moeite beperkt tot 64 – 71. Alles was nog mogelijk.

Spannend

Helaas voor ons heren 1 kwam BAL in het 4e kwart alsnog in het driepunter ritme. Toch bleef het heel lang erg spannend in Weert. Zelfs nog met 1’46 in de vierde kwart op de klok, komen de Rotterdammers op een 78-79 voorsprong. Vervolgens worden alle zeilen bijgezet in de verdediging om BAL niet te laten scoren. Dat resulteert in enkele fouten waarbij de thuispartij nog 6 vrije worpen scoren. Zo werd de eindstand bepaald op 84-79 in het voordeel van BAL. Een nederlaag die duidelijk hard aan kwam bij spelers en coach.

Finale

Diezelfde BAL wist uiteindelijk zondag in Zwolle in de finale de beker bemachtigd door met 88 – 98 te winnen van Yoast. Een wedstrijd die live uitgezonden werd op NPO1.

Elke wedstrijd is leuk om naar te kijken. Het is duidelijk dat Zeeuw &Zeeuw Feyenoord een vaste waarde is  in de top van het Nederlandse basketbal. Volg het op onze website en op www.feyenoordbasketball.nl.