RoBa-ballers aan het woord: Karen

Vanuit de redactie willen we jullie in deze rare tijden eens nader kennis laten maken met diverse RoBa mensen.  Daarom gaan we in een serie van interviews in op hun rol en liefde voor de club en het spelletje. Spelers, coaches, bestuur… noem maar op. Mocht je ook mensen weten die we eens in het spotlicht moeten zetten, laat het ons weten. Dit keer laten we kennis maken met onze duizendpoot Karen!

 

Dit zijn onze 10 vragen aan Karen:

1. Wil je jezelf voorstellen?

Mijn naam is Karen Smit. Ik ben 52 jaar en woon in Rotterdam. Getrouwd met Han. Wij hebben 1 dochter, Iris. Zij speelt bij V16.

2. Hoe ben je bij Rotterdam Basketbal gekomen?

Ik ben in 2016 bij RoBa terechtgekomen. Iris wilde van hockey switchen naar basketbal. Zelf heb ik vroeger 20 jaar gebasketbald. Eerst bij Rotterdam, toen nog Gunco en de Schiestreek, later bij Delft. Voor Iris wilde ik een vereniging met verschillende niveaus zodat ze in een team kon spelen wat bij haar past. Daarnaast speelden mijn neef en nicht bij RoBa waar we af en toe bij kwamen kijken. En de proeflessen vond Iris erg leuk. Dus het werd RoBa!

3. Wat is je rol binnen Rotterdam Basketbal?

Ik ben sinds 2017 lid van de technische commissie. Ik ben toen gevraagd om een kleine taak in de technische commissie te vervullen. Dat groeide al snel uit tot een grote taak. De technische commissie is dit seizoen gelukkig uitgebreid tot 5 leden. Hierdoor kunnen we de taken wat meer verdelen. Dit seizoen ben ik ook teammanager van V16.

4. Wat voor werk doe je?

Ik werk in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis als gespecialiseerd verpleegkundige kindercardiologie.

5. Welk doel wil je bereiken binnen Rotterdam Basketbal?

– Elke speler heeft een plaats in een team waarin hij of zij zich kan ontwikkelen op zijn niveau met daarbij speelplezier.
– Coaches hebben een plek in een team waar ze zich goed bij voelen en verder kunnen ontwikkelen als coach.
– RoBa hoort een vereniging te zijn waarin coaches en spelers graag bij willen horen en we binnen de vereniging met elkaar samenwerken. Daar werken we met elkaar hard aan.

6. Wat vind je het leukste aan Basketbal?

Het leukste aan Basketbal vind ik dat je in een team speelt en daarbij ook persoonlijk kan ontwikkelen. Dus een teamsport met individuele mogelijkheden. Daarbij brengt het spelen bij een vereniging veel gezelligheid en mogelijkheden met zich mee.

7. Welke kwaliteiten heb je nodig om een goede Basketballer te zijn?

Gedrevenheid, sportief, leergierig, wil om te delen, teamspirit.

8. Heb je een voorbeeld of idool? En waarom?

Nee die heb ik niet. Michael Jordan was vroeger wel een groot sportman. Maar als je de documentaire kijkt zie je ook hoe zo’n sportman moet leven en zich gedragen. Dat totale plaatje geeft toch een ander beeld dan dat je hem alleen maar wedstrijden ziet spelen.

9. Welk advies wil je de spelers van Rotterdam Basketbal meegeven?

Probeer altijd het beste uit jezelf en het team te halen. Blijf hard werken en vooral veel plezier in het spelletje houden.

10. Wat vind je zo leuk aan RoBa?

RoBa is een grote vereniging met veel verschillende teams. Voor veel spelers kunnen wij een plaats vinden. Door de samenwerking onderling zijn wij een beetje familie van elkaar. Wanneer je als speler meer wilt dan alleen trainen en wedstrijden spelen dan zijn er verschillende opties. Wij kunnen je begeleiden bij een opleiding tot coach of scheidsrechter. Je kunt extra taken in de zaal doen als zaalwacht. En als ouder kun je ook je steentje bijdragen naast het supporten van je kind en zijn/haar team. Er zijn natuurlijk de taken die wij als ouder van je verwachten (tafel/bartaken) en daarnaast zijn er allerlei taken voor ouders om in verschillende commissies deel te nemen. RoBa draait op vrijwilligers en het is leuk om met elkaar de vereniging neer te zetten en deze steeds verder uit te breiden. Het is fijn om met een groep enthousiaste vrijwilligers de vereniging te draaien. En natuurlijk is elke helpende hand welkom!